Vágólapra másolva!
Szombaton a Zalaegerszeg ellen mutatkozik be bajnoki találkozón a Soproni Ászok kosárlabdacsapatának új centere, a korábban éveken át a Falco együttesében brillírozó 28 éves, 207 centis amerikai DuJuan Wiley.

A Sopron élvonalbeli férfikosárlabda-csapatától a közelmúltban távozott az amerikai bedobó, Daryll Parker, és próbajátékra érkezett honfitársa, a 216 centis center, Seth Sundberg. A hét elején került váratlanul képbe, illetve Sopronba DuJuan Wiley, aki az elmúlt években a Falco csapatának volt meghatározó játékosa.

Újabb légiósok a férfikosár-bajnokságban/sport/csapat/kosarlabda/20030131ujabb.htmlA férfikosárlabda-NB I állása/sport/csapat/kosarlabda/20021223aferfikosarlabdanb.htmlKosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

Wiley a szezon korábbi részében az osztrák Fürstenfeld csapatában szerepelt, ám decemberben családi okok miatt haza kellett utaznia Amerikába. Ott beteg testvérén veseátültetést hajtottak végre, a kosaras pedig mindenképpen ott akart lenni az operációnál. Jelezte is osztrák munkaadójának, és kérte, hogy emiatt az eredetileg tervezettnél két nappal később mehessen vissza. Ebbe a Fürstenfeld vezetői nem mentek bele, így Wiley gyakorlatilag szabaddá vált. A hűség városába a soproni illetőségű Tvordy Gábor játékos-menedzser révén került, aki annak az ügynökségnek a magyarországi képviselője, amelynek Wiley a játékosa.

Tvordy elmondta, azért hívta Magyarországra a pillanatnyilag csapat nélküli színes bőrű kosárlabdázót, mert Magyarországon ismerik, tudják, mire képes, és elképzelhető, hogy sikerül neki csapatot találni. Wiley lejárt a Postás lányok, és az Ászok fiúk edzésére, ám a menedzser nem is nagyon erőltette, hogy a center az Ászokhoz kerüljön, mivel akkor még ott volt Sundberg. Ő azonban, mindent egybevetve nem győzte meg Szalai János vezetőedzőt. A szakember kifejtette: bár Sundberg nagyon magas, fizikálisan nem tűnik elég erősnek, nem elég harcos, nem elég ruganyos, nem szed elég lepattanót, amiért elsősorban igazolták volna. Wiley képességeivel viszont természetesen ő is tisztában van, ezért végül az ő leigazolását szorgalmazta a klub vezetőségének.

Botár László