Társoldalunk:

Svédország és Szlovénia ellen folytatják kéziseink

Kapott egy esélyt a sorstól a magyar férfikézilabda-válogatott, hogy teljesíthesse célkitűzését, és megszerezze az olimpiai kvótát jelentő első hét hely valamelyikét a portugáliai világbajnokságon. A szerdai és csütörtöki középdöntőben Svédországgal, valamint Szlovéniával meccselhetnek kéziseink.

Forrás: MTI
"Vesztes meccs után ennyien még soha nem gratuláltak nekem"
Fotó: MTI
Skaliczki László csapata vasárnap, az utolsó csoportfordulóban három másodperccel a vége előtt kapott góllal 30-29-es vereséget szenvedett Horvátországtól, és ekkor még a szövetségi kapitány is lemondott a továbbjutásról. "Nem hiszem, hogy Szaúd-Arábia pontot vesz el Argentínától" - mondta rezignáltan a lefújás után. És láss csodát! A csoportelső horvátokat legyőző és az ötkarikás aranyérmes oroszokkal döntetlent játszó dél-amerikaiak 31-30-ra kikaptak az addig pont nélküli araboktól. "Néhány szívinfarktuson, gyomorgörcsön és fejfájáson vagyok túl. Vesztes meccs után ennyien még soha nem gratuláltak nekem" - jegyezte meg Skaliczki.

Mivel a magyarok a negyedik helyen végeztek a C csoportban, a kiírás értelmében a másodikként záró címvédő franciákkal mennek tovább, és viszik magukkal a 29-24-es vereséget. A D csoportból az első helyezett, Európa-bajnok Svédország, valamint a harmadik Szlovénia került a IV. középdöntő-csoportba, és velük kell játszani szerdán, illetve csütörtökön. Érdekesség, hogy a svédek hiába végeztek saját kvartettjük élén, korábban 29-25-re alulmaradtak a szlovénekkel szemben, és ezt az eredményt hozzák magukkal.

A folytatásra Espinhóban kerül sor. A magyarok hétfőn délelőtt repülővel utaztak el a Porto mellett az Atlanti-óceán partján lévő kisvárosba. Skaliczki László várhatóan keddig eldönti, hogy kit nevezzen be a még mindig kiadó, üres helyre. A csapattal tartózkodik ugyan a ceglédi Józsa Máté, de őt még nem jelölte, s azért kapott meghívót, mert Mezei Richárd az elutazás előtt autóbalesetet szenvedett és otthon kellett maradnia.

A kapitány nem igazán számolgat, azt mondja: mindkét találkozót meg kell nyerni, és négy ponttal nagy valószínűséggel tovább lehet jutni. Az első hely elődöntőt ér, másodikként pedig az 5-8. helyért lehet tovább küzdeni. A vb-ről a legjobb hét szerepelhet a jövő évi athéni olimpián, és a magyarok tulajdonképpen ezért próbálnak megtenni mindent. "Matematikailag négy ponttal lehet valaki csoportelső, de akár harmadik is, és nem kell magyarázni, mekkora szakadék van a két hely között. Viszont szerencsés esetben két ponttal is be lehet futni a második helyre" - tette hozzá.

Variációs lehetőség valóban temérdek van, de a lényeg úgyis a pályán dől el.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK