Vágólapra másolva!
Kapott egy esélyt a sorstól a magyar férfikézilabda-válogatott, hogy teljesíthesse célkitűzését, és megszerezze az olimpiai kvótát jelentő első hét hely valamelyikét a portugáliai világbajnokságon. A szerdai és csütörtöki középdöntőben Svédországgal, valamint Szlovéniával meccselhetnek kéziseink.
Forrás: MTI
"Vesztes meccs után ennyien még soha nem gratuláltak nekem"
Fotó: MTI


Mivel a magyarok a negyedik helyen végeztek a C csoportban, a kiírás értelmében a másodikként záró címvédő franciákkal mennek tovább, és viszik magukkal a 29-24-es vereséget. A D csoportból az első helyezett, Európa-bajnok Svédország, valamint a harmadik Szlovénia került a IV. középdöntő-csoportba, és velük kell játszani szerdán, illetve csütörtökön. Érdekesség, hogy a svédek hiába végeztek saját kvartettjük élén, korábban 29-25-re alulmaradtak a szlovénekkel szemben, és ezt az eredményt hozzák magukkal.

A folytatásra Espinhóban kerül sor. A magyarok hétfőn délelőtt repülővel utaztak el a Porto mellett az Atlanti-óceán partján lévő kisvárosba. Skaliczki László várhatóan keddig eldönti, hogy kit nevezzen be a még mindig kiadó, üres helyre. A csapattal tartózkodik ugyan a ceglédi Józsa Máté, de őt még nem jelölte, s azért kapott meghívót, mert Mezei Richárd az elutazás előtt autóbalesetet szenvedett és otthon kellett maradnia.

Kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=24100Menetrend/sport/csapat/kezilabda/20030108akezivb.htmlVb-keret/sport/csapat/kezilabda/20030115aferfikezilabdavalogatott.htmlAmit a vébéről tudni kell/sport/csapat/kezilabda/20030115amit.html

A kapitány nem igazán számolgat, azt mondja: mindkét találkozót meg kell nyerni, és négy ponttal nagy valószínűséggel tovább lehet jutni. Az első hely elődöntőt ér, másodikként pedig az 5-8. helyért lehet tovább küzdeni. A vb-ről a legjobb hét szerepelhet a jövő évi athéni olimpián, és a magyarok tulajdonképpen ezért próbálnak megtenni mindent. "Matematikailag négy ponttal lehet valaki csoportelső, de akár harmadik is, és nem kell magyarázni, mekkora szakadék van a két hely között. Viszont szerencsés esetben két ponttal is be lehet futni a második helyre" - tette hozzá.

Variációs lehetőség valóban temérdek van, de a lényeg úgyis a pályán dől el.