Vágólapra másolva!
A magyar férfikosárlabda-válogatott nem vehet részt a szeptember 5. és 14. között sorra kerülő svédországi Európa-bajnokságon, miután az izraeliek 91-63-ra legyőzték a vendég románokat.

Az ugyancsak 15 pontos izraeliek jobb kosáraránnyal (738-707, 1.043-as arány) előzik meg a szintén csoport-harmadik magyarokat (829-804, 1.031-es arány).

Kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

Varga Mátyás, a válogatott szövetségi kapitánya: "Több alkalommal is bebiztosíthattuk volna a továbbjutást, de egyszer sem éltünk a lehetőséggel. A középdöntős mérkőzések utolsó perceiben kapott hárompontosok és a gyenge dobószázalékok megpecsételték a sorsunkat."

Bodrogváry Iván, a szövetség főtitkára: "Csalódott vagyok, mert nem kellett volna a záró összecsapásra tartogatni a döntést. Ugyanakkor példátlan, hogy egy csapat 24 órával a riválisok után, a többi eredmény tudatában játszhatja le a sorsdöntő mérkőzését."

Az Eb-résztvevők: Jugoszlávia (címvédő), Svédország (rendező), Litvánia, Törökország, Ukrajna, Görögország, Spanyolország, Horvátország, Németország, Bosznia-Hercegovina, Franciaország, Lettország, Olaszország, Oroszország, Szlovénia, Izrael.