Vágólapra másolva!
Utolsó csoportmérkőzésén, végletekig izgalmas csatában, egyetlen góllal kikapott a magyar férfikézilabda-válogatott Horvátországtól a portugáliai világbajnokságon. Skaliczki László szövetségi kapitány csapata már csak akkor juthat a középdöntőbe, ha Argentína vasárnap nem nyer a pont nélküli Szaúd-Arábia ellen.
Forrás: EPA
Kertész Balázs három gólt dobott a horvátoknak
Fotó: Epa
C csoport, Madeira, ötödik forduló:

Horvátország - Magyarország 30-29 (16-13)
gól:
hétméteres:

kiállítás:

A mérkőzésen hét Fotex-játékos (Jovic, Dzomba, illetve Fazekas, Pásztor, Iváncsik, Gál és Perez) lépett pályára. A magyaroknak pontot kellett (volna) szerezniük, hogy továbbjussanak a középdöntőbe, ugyanakkor a rivális számára az volt a tét, hogy visz-e pontot magával a tizenhat közé.

Ideges hangulatban, kimaradt ziccerekkel kezdődött az összecsapás. A horvátok keményen védekeztek, az első magyar gólra kereken öt percet kellett várni, igaz utána rövid ideig sikerült vezetni is 4-3-ra. A folytatásban Balic remekelt, szinte nem hibázott, így megint a riválisnál volt az előny. Emberelőnyben a magyarok egyenlítettek (9-9), de azonos létszámban visszaállt a korábbi különbség. Változatlanul sok szabálytalanság és kisebb sérülés tarkította a mérkőzést. A szünet előtti hajrában a Skaliczki-legénység többször hibázott, eladta a labdát, és így minden eddiginél nagyobb lett a különbség a horvátok javára (16-12).

A második félidőben változatlanul sok hibával játszottak a magyarok, s állandósult a három-, ötgólos hátrány. Az utolsó tíz perc hihetetlen izgalmakat hozott. Fazekas sokszor szépen hárított, fogyott a horvátok előnye. A vége előtt huszonegy másodperccel Buday büntetőből egyenlített (29-29). Ez az eredmény a továbbjutást jelentette volna, de Metlicic még betalált, s a maradék három másodperc kevés volt az újabb egalizáláshoz, így elmaradt a bravúr.

A magyarok sorsa most már az argentinokon múlik: ha a dél-amerikai válogatott nyer a szaúdiak ellen, kiesik a magyar együttes.

Kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=24100Menetrend/sport/csapat/kezilabda/20030108akezivb.htmlVb-keret/sport/csapat/kezilabda/20030115aferfikezilabdavalogatott.htmlAmit a vébéről tudni kell/sport/csapat/kezilabda/20030115amit.html

Skaliczki László szövetségi kapitánya így értékelt: "Bizonyos periódusokban nem olyan felfogásban játszottunk, ahogy kellett volna. A figyelem lanyhulása vezetett oda, hogy gólt kaptunk az utolsó pillanatban. Egyszerűen nem értem, miért nem volt képes a csapat a védekezést áttolni arra az oldalra, ahol a horvátok felhozták a labdát. Azt hiszem, ha a reális esélyeket vesszük figyelembe, búcsúzunk, mert nem valószínű, hogy a szaúdiak sikeresek lesznek az argentinokkal szemben."