Vágólapra másolva!
Meglepetésre az EHF-kupában is érdekelt Cornexi-Alcoa kikapott Hódmezővásárhelyen a nőikézilabda-NB I szombati fordulójában.
A nőikézilabda-NB I állása/sport/csapat/kezilabda/20030120anoikezilabdanb.html
A Liss HNKC az idei kiírásban már bemutatott néhány bravúrt: győzelem a Győr ellen, illetve Debrecenben, de szombati sikerük mindenen túl tesz, lévén egy olyan csapat ellen nyertek, amely a bajnokság előtt még az aranyra is esélyesnek számított. Igaz, az elveszített rangadók miatt a bajnoki cím messze került a Cornexitől, de az éremért még hajtottak, eddig. A csütörtökön otthon elvesztett megyei rangadó után ugyanis Hódmezővásárhelyen is fejet kellett hajtaniuk Zsiga Gyula lányainak.

Ez a vereség az edző székébe kerülhet, s ezt érezte a tréner is, hiszen a meccs után nem lehetett elérni, és akkor sem tudott (akart) mit nyilatkozni. Érthető, csapata a félidőben 12-11-re, a negyvennyolcvadik percben pedig 22-19-re vezett a vásárhelyi arénában tomboló 1200 néző előtt. Akkor azonban a hazaiaknak sikerült semlegesíteniük az addig hét gólt szerző Deli Ritát, majd a fantasztikusan védő Szabó Kriszta és a szinte nem is hibázó Baunok Bernadett szárnyalásával 24-22-re átvette a vezetést a Vásárhely, amely a végéig még tovább növelte a különbséget.

A többi esélyesnek nem okozott gondot a kötelező győzelem begyűjtése, bár a Ferencváros azért derekasan megszenvedett a sikerért a Debrecen oroszlánbarlangjában.

Eredmények:
Liss HNKC - Cornexi Alcoa 27-24 (11-12)
Pécs - Dunaferr 15-38 (11-16)
Debrecen - FTC 34-39 (12-17)

Barok István