Vágólapra másolva!
A tavalyi remek szereplés és második hely ellenére idén a magyar nőikézilabda-válogatott nélkül kerül megrendezésre a 33. Weise-kupa, amelyen a házigazda németek mellett Oroszország, Franciaország és Horvátország kapott meghívást.

Március 28-30-án immáron harmincharmadik alkalommal kerül megrendezésre a nőikézilabda Weise-kupa, amelynek 1997 óta hagyományosan Neubrandenburg ad otthont. A magyar nőikézilabda-válogatott eddig három alkalommal is megnyerte a tornát (1978, 1981, 1998), a legutóbbi, tavalyi meghívásnak eleget téve pedig úgy lett második, hogy a Herz-FTC és a Győri Graboplast ETO kupaelődöntőre készülő játékosait nélkülözte, legyőzte a németeket, döntetlent ért el a norvégokkal, s csupán a franciáktól kapott ki.

Eb-ötödik lett a nőikézilabda-csapat/sport/csapat/kezilabda/20021215ebotodik.html?pIdx=1Eszéken lehet a nőikézi-csapat vb-csoportja/sport/csapat/kezilabda/20030104eszeken.htmlWeise-kupahttp://www.weise-cup.de/Kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

Idén a szervezők a házigazda németek mellett Oroszországot, Franciaországot és Horvátországot fogadják, azokat az országokat, amelyek már kvalifikálták magukat az év végi, horvátországi világbajnokságra. Ekke Hoffmann szövetségi kapitány ezt a tornát szeretné felhasználni arra, hogy felkészítse tanítványait a május végi, Bulgária elleni vb-selejtezőre. Magyarország kvalifikációs ellenfele ugyanakkor Bosznia-Hercegovina lesz.