Vágólapra másolva!
Ha nem is olyan biztosan, mint a Herz-FTC ellen, de 24-22-re győzött a Dunaferr nőikézilabda-csapata a Cornexi elleni bajnoki rangadón, s továbbra is őrzi vezető helyét az alapszakaszban.

Nőikézilabda-NB I:
Cornexi - Dunaferr 22-24 (10-9)
Székesfehérvár, 1200 néző
vezette: Kékes Cs., Kékes P.
gól: Deli 8/5, Gisca 4, Szőke 4, Kenyeres 3, Kovács T. 1, Grezner 1, Kulcsár 1, illetve Ferling 7/1, Nagy I. 6/2, Bohus 4, Pálffy 2, Oblisz 1, Szrnka 1, Pigniczki 1, Borók 1, Gáspár 1.
hétméteres: 6/5, illetve 4/3.
kiállítás: 8, illetve 14 perc.

Telt ház fogadta a csapatokat a nőikézilabda-bajnokság tizenhatodik fordulójának rangadóján, amelyen a Cornexi a Dunaferr együttesét fogadta. A két csapatot sújtották a sérülések és a betegségek - igaz, nem egyformán. A hazaiaknál a két műtéten átesett klasszis, Németh Helga és Siti Beáta is a lelátón foglalhatott helyett, s nem volt ott a melegítő játékosok között Tóth Mária sem, aki két nappal korábban, egy edzőmérkőzésen szenvedett súlyos térdsérülést. Az átlövőt meg is műtötték, s várhatóan másfél hónapig nem léphet pályára. Ilyen előjelek mellett, s a keretben több fiatallal (Tápai, Sterbik, Szórádi, Őri) nem a fehérváriak számítottak esélyesnek, noha a másik oldalon is akadtak gondok. A hivatalos jegyzőkönyvbe például a mérkőzés kezdete előtt pár perccel az utolsó pillanatban került be Turtóczky és Pálffy is, akik a hírek szerint tényleg az utolsó pillanatban vállalták a játékot.

Nagyon ideges hangulatban kezdődött a találkozó, az első gólra három percet kellett várni, ekkor Deli a hazaiakat juttatta vezetéshez. A tizedik percben még mindig csupán 3-1-et mutatott az eredményjelző, köszönhetően a két csapat kemény és nagyon hatékony védekezésének, illetve Farkas, valamint Pálinger bravúrjainak. A Dunaferr a Fradi elleni mutatott hatékony nyitott védekezést ezúttal mellőzte, középen Kindl és Oblisz magasodott, s Pigniczki próbált olykor-olykor kilépni a falból labda lopás céljából. A másik oldalon a Cornexi 5+1-et védekezett, elöl Kenyeres halászott, míg a két lövőt, Borókot és Szrnkát "lebontották" a védők.

A 12. percre 5-1-es előnyt küzdött ki magának a Cornexi, amelyet aztán másfél perc alatt el is ajándékozott. Pálffy, Oblisz és Nagy Ivett gyors labdaszerzések után volt eredményes (5-4), s bár a Cornexi 10-7-re ismét meglépett, a félidő utolsó percében előbb Bohus, majd Nagy Ivett büntetőből 10-9-re módosította az eredményt.

Azt az eredményt, amely a Cornexi lehetőségeit és szűkös cseréit nézve nagyon is hízelgő volt a fehérváriakra. A második játékrészt a Dunaferr kezdhette, Ferling gyorsan egyenlített is, sőt, a 35. percben már a vendégeknél volt az előny (12-13). A Cornexi nem zuhant össze, ám Farkas hiába védett szenzációsan, hiába működött jól a védelem, az indításokba sorban hiba csúszott. A Dunaferr a második félidőt már a jól bevált nyitott védekezéssel kezdte, Kindlék helyén Gáspár és Pigniczki villogott, s a hibára kényszerített hazaiaktól több ízben is sikerült elcsenni a labdát.

Ultimátumot kapott a Cornexi trénere/sport/csapat/kezilabda/20030112ultimatumot.htmlA nőikézilabda-NB I állása/sport/csapat/kezilabda/20030120anoikezilabdanb.html

A hajrában 18-19-nél még egyszer felcsillant a remény, ám a Gáspár kiállítása miatt emberhátrányban játszó listavezető Ferling révén még növelte is előnyét. Az utolsó percekben mindent megpróbált a Cornexi, Gáspár piros lapja miatt az utolsó másfél percben emberelőnyben is játszott, ám előbb elveszítette a labdát, majd az egész pályás letámadást Bohus és Nagy Ivett egy pofonegyszerű kényszerítővel sakk-matt helyzetig játszotta. A találkozót végül a 24-22-re a Dunaferr nyerte, s megerősítette vezető helyét a tabellán.

A Cornexi hullámvölgye tovább tart, s a három hátralévő alapszakasz-rangadóból az egyiket már elveszítette. Éppen az otthonit, a másik kettőre ugyanis a Kőbányai úton a Fradinál és Győrben kerül sor.

Pincési László