Vágólapra másolva!
A csoport két legerősebb csapata ellen, egy napos pihenőt követően, a leggyengébbnek titulált Szaúd-Arábia ellen lép pályára Madeira szigetén a férfikézilabda-válogatott. Skaliczki László tanítványai számára csak a győzelem az elfogadott eredmény, hiszen pontvesztés esetén nemcsak a negyeddöntős álmok foszlanának szét, de még a legjobb tizenhat közé jutás is bravúrnak számítana.
Forrás: MTI
Rosta Miklós határozott védőmunkájára szükség lenne a szaúdiak ellen Fotó: MTI

Szaúd-Arábia sorozatban negyedszer jutott ki a világbajnokságra, ám eddig még minden összecsapását elveszítette. A legnagyobb sikerként az arabok azt könyvelhetik el, hogy 1999-ben Brazíliától, két évvel később pedig Tunéziától is csupán egy góllal kaptak ki - mindkétszer 22-21-re. 1997-ben, Japánban és legutóbb Franciaországban a csapat a 21. helyen zárt. Hogy javulásként kell értékelni a horvátok elleni első játékrészt, nem tudni, mindenesetre tény: eddig még nem fordult elő a világbajnokságokon, hogy a szaúdiak vezessenek az első 30 percet követően.

Magyarország eddig mindössze egyszer mérkőzött csütörtöki ellenfelével: még 2000. május 26-án, amikor a Hajdu János dirigálta együttes Ercsiben 19-10-es félidő után 34-18-ra nyert. A találkozón hat olyan játékos is pályára lépett, akinek erre most is esélye van: Szatmári, Doros, Gál, Kertész, Rosta (három éve 3 gólt szerzett) és Pásztor (7).

Kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=24100Magyar büntetés a sok mezreklám miatt/sport/csapat/kezilabda/20030123kezivb.htmlMenetrend/sport/csapat/kezilabda/20030108akezivb.htmlVb-keret/sport/csapat/kezilabda/20030115aferfikezilabdavalogatott.htmlAmit tudni kell/sport/csapat/kezilabda/20030115amit.html

A két vereség ellenére még mindig nincs nagy baj, hiszen a papírforma-számolgatások szerint az oroszok és a franciák elleni vereség belefér. Ám az argentinok remeklésével senki sem számolt, a dél-amerikaiaknak egyelőre három pontjuk van a két legnagyobb riválistól, s ha legyőzik Szaúd-Arábiát, akkor öt ponttal már-már csoportfavoritnak számítanak. És akkor még mindig ott lesz a horvátok és a magyarok elleni összecsapás. Számunkra egyértelmű a helyzet: három győzelemmel biztos a középdöntő, kettővel már szerencse is kell. Egy sikerrel pedig hétfőn már ismét itthon lehet a nemzeti együttes.

Hogy mindez ne következzen be, este 19 órakor hozni kell a kötelezőt (tv: Sport1). A csoport másik két összecsapásán Oroszország a horvátokkal (16.00), Franciaország pedig Argentínával játszik (21.00).