Vágólapra másolva!
A csoportján belül a legjobb négy közé jutás szempontjából sorsdöntő összecsapást játszik a GYSEV-Orsi Vilniusban, a helyi Telekomas gárdájával a női kosárlabda Euroligában. Esetleges győzelmével a GYSEV nagy lépést tehet nem csak a legjobb négy közé jutásért, de akár az első két hely valamelyikének megszerzése felé.

A csoportmérkőzések első körében, Sopronban a GYSEV valósággal kiütötte a litván együttest, Baloghék 80-51-gyel "küldték haza" a Baltikumba a Telekomas hölgyeit. Az akkori GYSEV-ben még játszott Alessandra és Nemcová, az edző pedig Farkas Sándor volt.

"Azóta valóban átalakult a GYSEV, de ezzel együtt nem lehet más a célunk, mint a győzelem. Úgy érzem, ami a mentalitást illeti, kezdi megtalálni önmagát a csapat. Vilniusban csak olyan küzdőszellem vezethet eredményre, mint amellyel például a Ruzomberok ellen játszottak a lányok. A találkozó nemcsak nekünk, hanem a Telekomasnak is döntő fontosságú, ha kikapnak, akkor ugyanis nagyon messze kerülnek a továbbjutást jelentő első négy hely valamelyikétől. Nyilván ők is mindent megtesznek majd a győzelemért, de úgy érzem, a lányok átérzik ennek a meccsnek a fontosságát, és két ponttal gazdagabban tárhetünk majd haza a távoli és feltehetően bizonyára hűvös északról" - fejtegette a jelenlegi szakvezető, Dirk Bevilaqua.

- Saját együttese háza táján mi a helyzet?
- Balogh Judit harcra kész, Dénes Krisztinának sérült meg a könyöke a BEAC ellen. Még nincs ugyan teljesen rendben, de ő szerintem ezt leküzdve szintén játszik majd. Úgy érzem, erősebb a csapatom litván ellenfelénél, és nagyon bízom benne, hogy ezt érvényre is juttatja majd a pályán.

A pécsiek Pabianicéban lépnek pályára, a vendéglátójuk sereghajtó az A jelű nyolcasban. A legutóbb a cseh Brno ellen hazai pályán botló Rátgéber-együttes novemberben 21 ponttal, 63-42-re győzte le az Euroliga-újoncot, amelynek eddig mindössze egyetlen sikeres meccse volt a sorozatban.

nőikosárlabda-Euroliga, 9. forduló
A csoport: Pabianice (lengyel) - Pécsi VSK 18.30
B csoport: Lietuvos Vilnius (litván) - GYSEV 17.00

Botár László