Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, komolyak azok a híresztelések, miszerint jövőre komoly sztárcsapatot építene az FCK Haandbold dán nőikézilabda-együttese. A bajnokság nyolcadik helyén álló csapat már edzőt váltott, s kiszemelt két, klasszis játékost is a következő szezonra.

Miután 32-25-re kikapott a Skovbakkentől is, és a dán nőikézilabda-bajnokság nyolcadik helyére esett vissza az FCK Haandbold együttese, a klub vezetése menesztette John Nielsen trénert, s helyére a 45 esztendős Claus Andersent nevezte ki. Andersen korábban két évig a FIF együttesét irányította, segítője Nikolaj Holmbo lett. "Négy válogatott játékossal nem itt kellene tartanunk" - jegyezte meg Flemming Östergaard klubelnök.

Olimpiai bajnokokkal meccsel a Loki/sport/csapat/kezilabda/20030114olimpiai.htmlFilmet forgattak a leszbikus kézis párosról/sport/csapat/kezilabda/20021127filmet.html

A dolog érdekessége, hogy dániai hírek szerint jövőre ugyanolyan nagy csapatépítésbe kezd az FCK, mint tette azt néhány évvel korábban az Ikast és a Slagelse. A csapat jelenlegi ászai, Camilla Thomsen és Mette Vestergaard mellé a legnagyobb fogás a Viborg irányítója, Heidi Astrup lenne. A Politiken című napilap információját a játékos nem kívánta kommentálni, ám úgy tudni, pénzügyi vitába keveredett jelenlegi kenyéradójával.

Rabóczkit nem felejtette el a koppenhágai edző/sport/magyarfoci/20030122raboczkit.html

Ami viszont biztos: nyáron Gitte W. Nielsen a Slagelsét elhagyja, s a fővárosba szerződik. A Berlingske Tidende című napilap információi szerint a tizennégyszeres válogatott játékos kevés lehetőséget kapott Anja Andersentől, így inkább váltana. "A legfontosabb, hogy játszhassam, s erre az FCK-ban jobb lehetőségeim adódnak. A csapat jövőre nagy terveget szövöget, több fiatalt és rutinos válogatott játékost is kíván szerződtetni" - nyilatkozta Nielsen, aki a sport mellett Koppenhágában jár majd egyetemre is.

Pincési László