Vágólapra másolva!
A félelmetes vidéki szurkolótábor kemény magja nem jött el Budapestre, a Herz-FTC-Hódmezővásárhely összecsapásra, amelyet a bajnok zöld-fehér együttes végül 37-25-re megnyert.

Herz-FTC - Liss-Hódmezővásárhelyi NKC 37-25 (19-9)
Kőbányai út, 500 néző
vezette: Kovacsics, Stangl (osztrákok)
gól: Siti E.8, Tóth T. 7, Farkas Á. 7/4, Mravikova 6, Benyáts 4, Uhraková 1, Kirsner 1, Kovács 1, Lőwy 1, Pádár M. 1., illetve Virág 9, Kocsik 5/2, Nikolics 4/2, Kocsis 3, Prok 2, Baunok 2
hetes: 4/4, illetve 4/4
kiállítás: 8, illetve 6 perc

Fradi-bébik

Szarka Éva, a Herz-FTC korábbi válogatott játékosa (aki a Fradinál edzőként segítette Németh András, a junior nőiválogatottnál pedig Kovács Péter munkáját is) egészséges lány ikerpárnak adott életet.



"Először is vannak olyan jelek, aminek mindannyian örülünk, s az egyik ezek közül, hogy az NB I-es női kézilabdamezőnyben a legnagyobb utazó szurkolótábor a miénk, vagyis a Liss-HNKC-é... Egy kicsit tartunk az előttünk lévő mérkőzésektől, s szeretnénk, ha a csapat és a közönség ismét igazán egymásra találna, a közös siker érdekében segítenék, erősítenék egymást... Bízunk abban, hogy a történtek nem befolyásolják a gárda szereplését, hiszen célunk a nemzetközi kuparészvétel kiharcolása. Jó lenne, ha a szerdai, FTC elleni derbit követően a házigazdák már kedvezőbb véleményt formálhatnának a csapatunkat kísérő szurkolótáborról" - szólt az elnök kommünikéje, s ennek ismeretében már izgalmasnak is lehetett minősíteni a Kőbányai úti összecsapást.

Nos, "a legnagyobb utazótábor" ezúttal szerény számban, csendesen képviselte Hódmezővásárhelyt, s akik vállalták a hosszú utat, azok is csupán három percig izgulhattak. Ekkor ugyanis még 2-1-re a vendégcsapat vezetett, ám a bajnok Siti Eszter és Farkas Ágnes vezérletével gyorsan elhúzott, 7-4-re. A sok eladott vásárhelyi labda és a gyatra átlövési kísérletek nyomán a 17. percben 12-5, a 21. percben 14-6 állt az eredményjelzőn. Sőt, a LISS-HKNC két emberelőnyét sem volt képes góllal befejezni, ellenben kaptak a Fraditól, nem meglepő, hogy a félidőt a zöldek 19-9-es előnnyel zárták.

A nőikézilabda-NB I állása/sport/csapat/kezilabda/20030120anoikezilabdanb.html

A második félidőben Németh András vezetőedző rövid pihenőt adott a Sugár, Benyáts, Uhrakova triónak, Sitiék ismét beindultak, s 22-10-nél úgy látszott, végleg megtörték a vendégek ellenállását. Innen azonban a 41. percre Virág és Nikolics remeklésével a Vásárhely felállt (24-17), hogy aztán a hajrára ismét összerogyjon. A végén már Siti Eszter pihenhetett is, a Ferencvárost Farkas Ági irányította, helyén, a balátlövő posztján pedig Tóth Tímea villogott - a fiatal játékos hetedik gólja állította be végül a 37-25-ös végeredményt.

További eredmények:
Kőbánya-Spartacus - Vasas 31-26 (14-12)
Vác - Győri ETO 18-23 (6-12)
Túrkeve - Debrecen 24-26 (11-13)

Kedden játszották:
Esztergom - PEAC-Pikker 30-22 (11-8)