Vágólapra másolva!
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Ferencváros a dán Viborg HK otthonában a nőikézilabda-Bajnokok Ligája harmadik fordulójában.

Női Bajnokok Ligája, B csoport, harmadik forduló:
Viborg HK (dán) - Herz-FTC 34-26 (16-11)
Viborg, 3000 néző
vezette: Falcona, Rätz (svájciak)
gól: Astrup 11/3, Roslyng Hansen 6, Fruelund 3, Kiaerskou 3, Pedersen 3, Brodsgaard 2, Majken Larsen 2, Gyerjugina 2, Kristensen 2, illetve Farkas Á. 8/5, Siti E. 7, Kirsner 5, Benyáts 2, Tóth T. 2, Pádár I. 1, Mravikova 1.
hétméteres: 3/3, illetve 5/5.
kiállítás: 4, illetve 10 perc.

Talán még soha nem akadt példa arra, a Ferencváros nőikézilabda-csapatának történetében, hogy öt nap alatt kétszer is súlyos vereséget szenvedjen. Márpedig a szerdai, Dunaferr elleni tizenkét gólos vereséget ezúttal nyolccal "toldotta" meg az együttes, elveszítve ezzel veretlenségét, s félelmetes hírét a Bajnokok Ligájában.

A találkozót megelőzően Németh András vezetőedző arról beszélt, a csapatnak minél előbb túl kell tennie magát a Dunaferr elleni súlyos, 32-20-as bajnoki vereségen, s szerencsére a soron következő, dániai BL-mérkőzés miatt nem is kellett sokat foglakozni az üggyel. Bár a szakvezetője elárulta, hogy a jövőben ügyelni fognak arra, hogy a szerződéskötéseknél a büntetésekre is gondoljanak. Az utóbbi években elkényeztette szurkolóit a gárda, nem lehetett hallani sem fegyelmezési gondokról, sem csapaton belüli problémákról, ám a 2002/2003-as szezonban már három komoly vereséget szenvedett a válogatottakkal teletűzdelt csapat.

A viborgi találkozó úgy kezdődött, ahogy Dunaújvárosban: a Fradi az akciókat magabiztosan fejezte be, Benyáts ugyanúgy vállalkozó szellemben játszott - ám ismét csak öt percig. 3-3 után megállt a tudomány, Majken Larsen először "csak" vezetéshez juttatta a dánokat (4-3), Astrup már három (9-6), Kiaerskou pedig négy gólra növelte a különbséget (12-8). A legszembetűnőbb Heidi Astrup remeklése volt. A harminc esztendős irányító már tavaly is úgy nyilatkozott, leszálló ágban van, szeretné előbb-utóbb pályaedzőként segíteni Wilbek munkáját. Ehhez képest három mérkőzésen harminchárom gólt termelt, közte a Fradi ellen is hozta tizenegyes átlagát, s 175 centis magassága ellenére talpról, kilenc méterről - a védelem és hálóőreink díszkíséretében - bombázta a kaput.

A 22. percre Farkas Ágnes már második kétperces büntetését kapta, Németh András pedig az időkérésnél azt hangsúlyozta, felelőtlenül ne erőltessék a lányok a lerohanást, védekezésben pedig igenis ütközzenek az átlövőkkel. Utóbbi kérés főleg a félidő lefújása előtt egy másodperccel lett volna időszerű, amikor Kiaerskou úgy talált be Sugár kapujába, mintha a magyar védőknek nem is az ellenfél akadályozása lett volna a fő feladata (16-11).

A második játékrészt nagyon idegesen kezdte a Viborg. Siti gyorsan faragott a hátrányon, ám az adok-kapokba a magyar bajnok is belement, nem lassította a játékot, inkább igyekezett minél jobban felzárkózni. Ennek eredménye sok technikai hiba lett, 17-13-nál pedig teljesen összeesett a csapat. A dánok négy perc alatt 7-0-s szériát produkáltak (24-13), s hiába cserélgette embereit Németh András, innen nem tudott felállni csapata. A jobbszárny enerváltsága miatt a gárda a Siti, Farkas, Kirsner trióra támaszkodott, miközben Benyáts eltűnt a mezőnyben, Mravikova pedig kétszer is bemutatta "új számát", s ziccerben a kaput sem találta el.

A végjátékban a Fradi legalább tízen belülre került, s 34-26-os vereségével kicsit szépített halvány produkcióján. A csapat legközelebb február nyolcadikán, Lipcsében szerepel, ahol nyernie kell ahhoz, hogy legalább csoportbeli második, azaz továbbjutó helyét megtartsa.

A csoport másik mérkőzésén:
HC Leipzig (német) - Nordstrand (norvég) 25-23 (14-13)

Az állás:
1. Viborg 6 pont
2. Ferencváros 4
3. Leipzig 2
4. Nordstrand 0