Vágólapra másolva!
Szombaton kezdődik és március 29-ig tarta a vízilabda Bajnokok Ligájában a két négyes csoport vetélkedése a Final Fourba jutásért, a tavaly második helyezett Honvéd Nizzában "melegít be". A KEK-negyeddöntő nyitómeccsét a jugoszláviai Herceg Noviban szintén szombaton játssza a Vasas.

A szakemberek máris nemes egyszerűséggel "halálcsoportnak" nevezik a honvédos kvartettet, de vélhetően nem elsősorban a francia bajnok Olympique Nice-re, hanem a Zágrábban szombat este egymás ellen vízbe szálló Mladostra és a címvédő Olimpiakosz Pireuszra gondolnak, amikor a különleges jelzőt alkalmazzák.

Súlyos testi sértéssel vádolnak négy vízipólóst/sport/csapat/20030110sulyos.html

A Honvéd ezzel együtt nem bíz semmit a véletlenre, hétfő óta a környéken, pontosabban Marseille-ben edzőtáborozott, s komolyan veszi riválisát. Már csak azért is, mert Paolo Malara, a hazaiak olasz trénere igencsak nemzetközi társaságot - hollandokat, románokat, kanadaiakat, szlovákokat - vet be Kovács István legénysége ellen.

A BL 1. fordulójának párosítása
Piros-csoport:
O. Nice (francia) - Honvéd 20.00
Mladost Zagreb - Olimpiakosz Pireusz 20.15
Kék-csoport:
CN Barcelona - Pro Recco (olasz, Benedek Tibor csapata) 19.00
Partizan Beograd - Spandau 04 Berlin 19.15

A Vasas Belgrádig autóbuszozott, onnan repült Herceg Noviba, ahol a Jadran lesz az ellenfele a KEK-negyeddöntő első összecsapásán. Somossy József, a címvédő együttes vezetőedzője, mint mindig, most is csak a győzelmet tartja elfogadható eredménynek: nyugodtan szeretnék várni a február 1-én esedékes budapesti visszavágót.

A vendéglátók erejét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy három héttel ezelőtt másodikok lettek a Jugoszláv Kupában, csak rosszabb gólkülönbségükkel szorultak a döntőt rendező Kotor mögé, viszont ugyanilyen módon megelőzték a BL-ben érdekelt, s novemberben még az Olimpiakosz Pireuszt is legyőző Partizant. A Jadran tavaly elődöntős volt a KEK-ben: hazai medencében 7-5-re verte a Mladostot, Zágrábban 5-2-re maradt alul.

Kényelmeskednie nem lehet tehát a magyaroknak, bár a hazaiak mindent megtesznek ennek érdekében, tudniillik a meccset annak a szállodának az uszodájában rendezik, ahol a vendégek laknak.

A KEK negyeddöntőjében:
Jadran Herceg Novi - Vasas 19.30
CN Sabadell (spanyol) - ASC Duisburg (német)
Vuliagmeni (görög) - CN Posillipo (olasz, Kásás és Steinmetz B. csapata)
Szpartak Volgográd (orosz) - Jug Dubrovnik (horvát)

A harmadik számú európai pólós sorozatban, a LEN Kupában is a negyeddöntőnél tartanak az érdekeltek, magyar csapat - miután a BVSC és a Szeged már kiesett - nincs a kűzdő felek között.