Vágólapra másolva!
Szerencsés kimenetelű balesetet szenvedett Mezei Richárd, a magyar férfikézilabda-válogatott és a Pick-Szeged beállósa. A sportolót orrcsonttöréssel a szegedi kórházban kezelik, az orvosok tíznapos pihenőt javasolnak neki.
Forrás: MTI
Mezei (jobbra) sérülten is tagja lehet a csapatnak Fotó: MTI

Szerda hajnalban súlyos, de szerencsés kimenetelű balesetet szenvedett Mezei Richárd, a férfikézilabda-válogatott, és a Pick-Szeged beállósa. A válogatott játékos a hírek szerint a Budapestről Szeged felé vezető úton kocsijával fának csapódott.

A szegedi kórházban ápolt játékos információink szerint arccsonttörést szenvedett, ám speciális maszkban akár a vb-szereplést is vállalhatná.

"Az orvosok tíznapos pihenőt javasoltak Mezeinek, de lehet, ennek ellenére velünk utazhat Portugáliába. Abban maradtunk Sinka László főtitkár úrral és Skaliczki László szövetségi kapitánnyal, hogy még két napot várunk, s utána döntünk a játékos sorsáról" - nyilatkozta Karády Péter csapatvezető, miután a szerencsétlenül járt sportolót nem sikerült utolérni telefonon.

- Milyen alternatívák merültek fel Mezei esetleges pótlására?
- Új játékost nem hív be a szakvezetés, legalábbis nem tudok erről. Vagy velünk utazik, vagy később csatlakozik a kerethez Madeirán, esetleg csupán tizenöt játékossal vágunk neki a világbajnokságnak.

A kézi-vb menetrendje/sport/csapat/kezilabda/20030108akezivb.htmlKis vb-történelem/sport/csapat/kezilabda/20030108kiskezilabda.htmlAmit a kézilabda-vébéről tudni kell/sport/csapat/kezilabda/20030115amit.html

- A nőikézilabda-csapat hasonló problémákkal küzdött az Európa-bajnokság előtt, ám akkor Kindl Gabriella nem vállalta a játékot. Lehet tudni arról, hogy Mezei hogyan vélekedik szerepléséről?
- Egyelőre erről nincs információnk.

Pincési László

[origo]