Vágólapra másolva!
Újabb változások várhatók a Szolnok férfikosárlabda-csapatának keretében, ugyanis már a Tiszaligetben készül Vladimir Anzulovic, a horvát válogatott irányítója.

A hírt megerősítette dr. Nyerges Zsolt, a klubot működtető gazdasági társaság első embere. A 25 esztendős 188 cm magas kosaras eddig a szlovén Krka Novo Mesto - Báder Márton csapata - alkalmazásában állt. Anzulovic azonban távozik, mert kevés a lehetőséget kapott az ULEB-kupában vitézkedő szlovénoknél.

Anzulovic a Cibona Zágrábban nevelkedett, először Rijekában, majd a Zrinjevac Zágrábban is kosarazott, három esztendeje került mostani csapatához. A tavalyi évadban kölcsönben szerepelt a lengyel Anwil Wloclawekben, melynek soraiban tíz bajnoki bajnokin 4,6 volt a pontátlaga, emellett meccsenként szedett hét lepattanót és adott 3,4 gólpasszt adott. Nemzetközi szinten ismert játékosról van szó, ugyanis megfordult már együtteseivel az Euroligában és Saporta-kupában.

Junior korában, 1996-ban Európa-bajnoki címet nyert hazája válogatottjával, sőt beválasztották a torna All-Stars csapatába is. Azóta jó néhány alkalommal helyet követelt magának déli szomszédaink felnőtt válogatottjában, a legutóbbi Európa-bajnoki selejtezőkön is szerepelt.

Bár Nyerges Zsolt nyíltan nem mondta ki, de a horvát játékos érkezésével veszélybe került az amerikai Kip Stone vagy honfitársa, Brian Stewart helye. Mint kiderült, Stone nem igazán irányító típus, míg Stewart ez idáig nem nyújtott megfelelő teljesíményt.

Anzulovic kedden este a Debrecen elleni edzőmeccsen mutatkozik be.

Varga Csaba