Vágólapra másolva!
Kemény feladat előtt áll Zsiga Gyula, a Cornexi-Alcoa nőikézilabda-együttesének szakvezetője, akinek a bajnoki alapszakasz három rangadója közül kettőn győzelemre kell vezetnie csapatát, különben veszélybe kerülhet posztja.
Forrás: ORIGO
Zsiga Gyula nehéz feladat előtt áll

Nehéz mérkőzésen és ellenfélen jutott túl a Cornexi-Alcoa nőikézilabda-csapata, amely az EHF-kupa 3. fordulójában az osztrák Wiener-Neustadt ellen szó szerint kiharcolta a győzelmet. A székesfehérvári együttes idegenben 28-27-es vereséget szenvedett, s a visszavágón, rettentő gyenge első félidei teljesítmény után, a feljavuló kapusteljesítménynek, no meg Kenyeres Fanni remek szólóinak köszönhetően 25-20-ra nyert, s továbbjutott.

A csapat nehézkes szereplésében közrejátszott az is, hogy az őszi szezon óta kissé átalakult, még hanem is önszántából. Az együttes huszonhárom éves balszélsője, Lőw Andrea a francia másodosztály jelenlegi negyedik helyezettjéhez, a CA Begles gárdájához szerződött, kontraktusa május harmincadikán jár le. A hírek szerint a francia csapat minden vágya, hogy feljusson az élvonalba (az első helytől jelenleg két pont választja el), ezért igazolták le az egykori juniorválogatott kézilabdázót.

Siti Beáta vállát meg kellett műteni, ő várhatóan három hét múlva tér vissza a pályára, míg Németh Helgának a fájós lába térdkalácsában levált egy csontdarabka, amit orvosi beavatkozással lehetett csak gyógyítani. A fehérvári kórházban elvégzett operáció sikeres volt, s várhatóan február elejére a válogatott jobbátlövő is visszatérhet. A két klasszis szereplése kulcsfontosságú lehet, nemcsak a csapat, de Zsiga Gyula vezetőedző életében is.

Forrás: ORIGO
Igazi csapategységgel rangadókat nyerhet a Cornexi

A hírek szerint a klub vezetése ugyanis ultimátumot intézett a Dunaferrel korábban Bajnokok Ligáját nyert szakvezetőhöz: a tavasz három rangadójából (az FTC, a Dunaferr és a Győr ellen) kettőt nyernie kell a csapatnak, különben változás történik a kispadon. Nos, az első fontos mérkőzését január 23-án, a dunaújvárosiak ellen vívja a csapat otthon, majd február 9-én Győrbe, február 26-án pedig Budapestre látogat. (Utóbbi két mérkőzésen a tervek szerint már Siti és Németh Helga is pályára lép.)

A Cornexi-Alcoa tavaszi, alapszakaszbeli mérkőzései:
január 23., csütörtök: Cornexi-Alcoa - Dunaferr (18.00)
január 25., szombat: Hódmezővásárhely - Cornexi-Alcoa (18.00)
január 31., péntek: Cornexi-Alcoa - Debrecen (18.00)
február 9., vasárnap: Győri Graboplast ETO - Cornexi-Alcoa (18.00)
február 19. szerda: Cornexi-Alcoa - Vasas (18.00)
február 26., szerda: Herz-FTC - Cornexi-Alcoa (18.00)
március 2., vasárnap: Esztergom - Cornexi-Alcoa (17.00)
március 7., péntek: Cornexi-Alcoa - Bp. Spartacus (18.00)