Vágólapra másolva!
Még a veszprémi kézilabda-szurkolók is meglepődtek, amikor megjelentek az első hírek: megfelelő ajánlat esetén a Fotex férfikézilabda-csapata nem zárkózik el attól, hogy Éles József külföldre szerződjön. A beérkezett ajánlatok azonban nem nyerték el a kézilabdázó tetszését, aki úgy döntött, az idei szezont még Veszprémben fejezi be.

Tizenkét évig jól érezte magát Veszprémben, s igazán most sem kívánkozik el onnan Éles József, ám a KEK-győztes, BL-döntős, vb-negyedik, világválogatott átlövő a télen több komoly ajánlatot is kapott Németországból és Franciaországból. A hírek szerint elsőként a Kiel szerette volna megszerezni, ám mivel a csapatban már szerepel két Európai Unión kívüli játékos (a lengyel Piotr Przybecki és a horvát Davor Dominikovic), a magyar átlövőnek nem lett volna biztos helye az együttesben.

A kézilabda népszerűsé-ge Magyarországonhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

Ezt követően érkezett a szintén Budesligában szereplő HSG Nordhorn és a ThSV Eisenach ajánlata, majd befutott a francia Grand Lyon érdeklődése is. Ám utóbbi két együttes inkább a kiesés elkerülésért harcol mostanában, s célja maximum a középmezőny lehet, míg a Fotex mégiscsak Európa egyik legjobb (ha nem a legjobb) együttese. Az [origo] érdeklődésére mindhárom klubnál megerősítették, valóban szeretnék szerződtetni a világválogatott játékost, ám ennél többet nem árultak el.

Valószínűleg azért, mert nem volt mit mondaniuk. Éles ugyanis mérlegelt, majd úgy döntött, hallgat a vezetőedző, Zdravko Zovko szavára, s nem távozik Veszprémből, noha posztjára az elmúlt félévben két klasszist - Bartók Csabát és Slavko Goluzát - is szerződtetett a klub.