Vágólapra másolva!
A nőikézilabda KEK-ben szereplő Győri ETO meglepetésre kétgólos vereséget szenvedett az Esztergom otthonában az NB I szerdai fordulójában.

Eredmények:
Kőbányai Spartacus - DVSC-Valdor 21-21 (9-9)
Kőér utca, 100 néző
vezette: Klucsó, Lekrinszky.
gól: Baboly 7/5, Nagy A. 4, Gálhidi 4, Víglási 4, Kovács J. 1., Halmai 1, illetve Szűcs 6, Galai 5/1, Nyilas 3, Kereki 3, Rácz 2, Orbán 1, , Madai 1
kiállítás: 0, illetve 6 perc.
hetes: 6/5, illetve 1/1.

A görög Artasz elleni EHF-kupa fiaskó után újabb pofon érte a Debrecen nőikézilabda-együttesét. Komáromi Ákos tanítványai fontos mérkőzésre utazott Budapestre, ahol a Kőbányai-Spartacus ellen a Kőér utcában lépett pályára. Bár az idei első bajnokin jobban ment, mint a nemzetközi kupában a Loki így is mindössze kézisei, a debreceni lányok erejéből így is csak egy 21-21-es döntetlenre futotta.

A nőikézilabda-NB I állása/sport/csapat/kezilabda/20030108anoikezilabdanb.html

A találkozót ugyan jobban kezdte a vendég együttes, s 3-1-re is vezetett, az első félidőben végig kiegyensúlyozott játék folyt. Mátyás és Szász kapus egyaránt jól védett, de a Debrecent komolyan érintette, hogy a fiatal Rácz Emesét térdsérülés miatt le kellett cserélni. A második játékrész 53. percére a hazaiak 18-16-os előnyt szereztek, ám egy perccel a vége előtt már megint a Lokinál volt az előny (21-21), sőt támadhattak is, de miután eladták a labdát, a lelkes Spartacus egyenlíteni tudott.

Túrkeve - Dunaferr 17-32 (13-15)
Nem sok esélyt hagyott a listavezető Dunaferr a sereghajtó Túrkevének, noha igazándiból már az is csodának számít, hogy a találkozó létrejöhetett. Ősszel többször is felvetődött ugyanis, hogy az alföldi kiscsapat anyagi gondok miatt visszalép, végül a szakosztályvezetés folytatás mellett döntött. Az első félidőben még jól tartotta magát a Túrkeve, s mindössze kétgólos hátrányt szedett össze. A második harminc percben érvényesült a papírforma, s miután a hazaiak mindössze négy gólra voltak képesek, az őszi tizenhét gólos siker után ezúttal tizenöttel kaptak ki a bajnokesélyestől.

Esztergom - Győri ETO 26-24 (13-9)
A hét végén, a bosnyák Zeljeznicar ellen húszgólos győzelmet aratott a Kupagyőztesek Európa Kupájában a győri együttes, amely ezúttal nem tudta megismételni kiváló teljesítményét. A Laurencz László mester által irányított királyvárosiak ragyogóan játszottak, és a Dobó Katalin Gimnázium sportcsarnokában, hatszáz néző előtt végig vezetve az esztendő eddigi legnagyobb meglepetését aratták.