Vágólapra másolva!
Hazai győzelemmel folytatta szereplését a GYSEV a nőikosárlabda-Euroligában: a remekül hajrázó soproniak a hetedik fordulóban az olasz Schio együttesét verték 85-64-re.

Női Euroliga, B csoport, hetedik forduló:
GYSEV-Orsi - Famila Schio 85-64 (19-18, 21-24, 21-9, 24-13)
Sopron, 1400 néző
vezette: Janac (szlovák), Vojinovic (jugoszláv)
GYSEV: Bevilaqua 8/3, BOGOJEVIC 29, BALOGH 18/12, Seres 7/3, ZAKALUZSNAJA 15. Csere: Török, Szőke 2, DÉNES 3/3, Lichnerová 3. Edző: Dirk Bevilaqua.
Schio: Zimerle 6, Ballardini 2, ABROSSZIMOVA 30/12, Ramon 3, SCOTT 18. Csere: Zocco 5/3, Viglione, Favento. Edző: Giovanni Lucchesi.

Az első negyedben azért haladtak fej fej mellett a csapatok, mert amikor - elsősorban Bogojevic jóvoltából - pár ponttal megugrott a GYSEV, mindig jött egy-két hiba a hazaiaknál, és jött Abrossimova, aki képtelen volt hibázni. A második tíz percben aztán a kiválóan célzó orosz klasszis mellé felnőtt Scott. A soproniak eladott labdái után a Schio többször leindította a GYSEV-et. Volt már nyolc pont is az olasz gárda előnye. A szurkolók ébresztőt kiabáltak, és talán ennek köszönhetően a félidő vége a Bogojevic-Zakaluzsnaja vezérletével már a GYSEV-é volt, amely két pontra felzárkózott.

Szünet után az első 20 percben 24 pontig jutó Abrosszimova őrzését Dénes vette át. Ez volt a nyerő húzás Bevilaquától, hiszen az olaszok orosz üdvöskéjét "megfogta" a Dani becenévre hallgató kosaras, és az ő hárompontosa kulcsfontosságú volt: azzal egyenlített a GYSEV. Nem sokkal ezután a soproni szereplése során a messze legjobb játékát nyújtó Bogojevic révén a vezetést is megszerezték a soproniak, és már nem is adták ki azt a kezükből. Ekkor már sokkal határozottabban, agresszívabban, harcosabban játszott a GYSEV, mint az első félidőben. "Feltámadt" az akkor gyengélkedő Balogh is, akinek tripláival a harmadik negyed végére tíz pont előnyt szerzett a GYSEV. A befejező tíz perc soproni örömjátékához pedig csak asszisztált a Ronchetti-kupa tavalyi győztese, s Bogojevic és Zakaluzsnaja vezetésével végül húsz pont fölé nőtt a két csapat között a különbség.

Dirk Bevilaqua (GYSEV): "Az első félidőben Abrosszimova szenzációs dobóteljesítményével meglepett bennünket a Schio. Szünet után Dénes remekül őrizte az orosz játékost, és attól kezdve, hogy őt kikapcsoltuk a játékból, nem lehetett kétséges a győzelmünk."

Giovanni Lucchesi (Schio): "Kitűnő első félidőt produkáltunk, elsősorban Abrosszimovának köszönhetően. Szünet után a soproniak agresszívabbak lettek, és mondjuk úgy: ekkor a bírói felfogás is nagyon kedvezett nekik."

Botár László