Vágólapra másolva!
Kettős győzelemmel jutott tovább a Dunaferr nőikézilabda-csapata az EHF-kupa harmadik fordulójában, miután két nap alatt kétszer is legyőzte svájci ellenfelét. Simán nyert a Győri ETO is a KEK-ben, továbbjutását nem veszélyezteti semmi. A Cornexi egygólos veresége biztató a jövő heti visszavágóra, míg a Debrecen kínos hazai zakója a búcsút jelentheti.

EHF-kupa, harmadik forduló, visszavágó:
Spono Nottwil - Dunaferr SE 22-38 (14-20)
Nottwil, 400 néző
vezette: Ardente, Cardone (olaszok)
magyar góldobók: Pálffy, Szrnka, Borók 7-7, Kindl 4, Nagy 3, Ferling, Gáspár, Bohus 2-2, Borbély, Oblisz, Pigniczki, Bulath 1-1

Nem forgott egy percig sem veszélyben a Dunaferr nőikézilabda-csapatának továbbjutása az EHF-kupa harmadik fordulójában. A svájci ellenféllel szemben feladott pályaválasztó jog arra is jó volt, hogy az újvárosi lányok kicsit megismerkedhessenek az alpesi ország szépségeivel. A szombati első mérkőzés 41-26-os megnyerése után Kiss Szilárd vezetőedző már taktikázhatott, s a román Cracana helyett ezúttal Pálingert állította a kapuba, lehetőséghez jutott a téli szünetben igazolt Kindl Gabriella is, míg Turtóczki ezúttal kimaradt a keretből.

Kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=24100

A tizenkettedik percig szorossá is tudták tenni a svájciak a mérkőzést (csakúgy, mint egy nappal korábban), de 7-6-tól kezdve Pálffy, Borók és Szrnka vezérletével átvette az irányítást a Dunaferr. A 21. percben 14-10, a 28. percben már 18-13 volt az állás, s a félidőt 20-14-es előnnyel zárta a magyar ezüstérmes.

A második félidő elején még egyszer fellángolt a Nottwil, fel is jött 22-17-re, ám Borók, Nagy Ivett és Bohus találataival 25-17-re nőtt a különbség. A végén Kiss Szilárd már a fiataloknak is lehetőséget adott, a 38-22-es sikert így sem fenyegette komolyabb baj. A találkozó legeredményesebbje Pálffy Zsuzsa, Borók Rita és Szrnka Hortenzia lett hét-hét találattal.

"Jó iramú mérkőzést játszottunk a svájci csapattal - és szerencsére a győzelem, továbbjutás nem volt kérdéses. Szintén szerencsés momentum, hogy nem egy taktikázós csapat ellen kellett küzdenünk, s végig a saját játékunkat játszhattuk. A két együttes közötti tudáskülönbség ezen a meccsen is érvényesült - az eredmény alapján bizakodva várhatjuk a kupasorsolást" - nyilatkozta Kiss Szilárd a Dunaújváros Online-nak.