Vágólapra másolva!
Alig ért véget a nőikézilabda Európa-bajnokság, a figyelem máris az újabb esemény, az idei világbajnokság felé fordul. A Hollandiától elvett rendezési jog Horvátországra szállt, amely információink szerint hat városban rendez majd vb-mérkőzést. A magyarok a határhoz közeli Eszéken játszhatnak.

A holland szervezők pénzügyi problémái miatt a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elvette a 2003-as nőikézilabda-világbajnokság rendezési jogát a németalföldi országtól, s átadta Horvátországnak. Déli szomszédunk gőzerővel készül is arra, hogy december 1. és 14. között megfelelő házigazdája legyen az eseménynek. A magyar szurkolóknak - akik még Dániába is elutaztak kedvenceikért - jó hír, hogy idén nem kell annyit költeniük utazásra, ugyanis ha minden igaz, Magyarország Eszéken játssza majd mérkőzéseit, ami Budapesttől mintegy 250 km-re, a Mohácstól pár kilométerre fekvő udvari határátkelőtől pedig mindössze 45 km-re fekszik.

Kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

Az [origo] úgy értesült, hogy a Horvát Kézilabda Szövetség döntése értelmében hat város kap esélyt arra, hogy vb-mérkőzést rendezzen. Ennek megfelelően Zágráb, Split, Koprivnica (Kapronca), Osijek (Eszék), Rijeka és minden valószínűség szerint Crikvenica ad otthont a találkozóknak.

Az eddigi biztos vb-résztvevők:
Horvátország (rendező)
Oroszország (címvédő)
Dánia, Norvégia, Franciaország (az Eb-eredmény alapján)
Kazahsztán, Korea, Kína (az Ázsia-bajnokság alapján)
Angola, Elefántcsontpart, Tunézia (az Afrika Kupa alapján)

A maradék tizenhárom helyre Óceánia egy, Pán-Amerika három, Európa pedig kilenc csapatot küldhet. Magyarország Bosznia-Hercegovina ellen játszik selejtezőt, az első, idegenbeli mérkőzést május 24-én vagy 25-én, a hazai visszavágót egy héttel később rendezik.

Pincési László

[origo]

Magyar-bosnyák vb-selejtező/sport/csapat/kezilabda/20021215ebotodik.html?pIdx=1