Vágólapra másolva!
A nőikézilabda-bajnokság vasárnapi találkozóján a Graboplast-ETO simán verte a Vasast, győzelemmel zárva a 2002-es esztendőt.

Graboplast-ETO - Vasas 36-20 (16-14)
Győr, 1400 néző. vezette: Bujdosó, Tomecskó.
ETO: Sirina - Lovász 4, Mörtel 4, Görbicz 4, DOKIC 5, NITESCU 8/2, VÉRTEN 4. Cs.: Petróczi (kapus), Jókai 1, Horváth R. 2, MICSKÓ 3, Bódi, Köbli 1.
Edző: Vura József.
Vasas: Pastrovics - Böde 1, Szélesi 3, Pásztor Zs. 1, Kovásznai 1, CSERNOVA 7/2, KOROKNAI 7. Cs.: Bartus, Pásztor R. (kapusok), Orosz, Ábrahám, Balogh.
Edző: Köstner Vilmos.
Hétméteresek: 2/2, ill. 6/2.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

A mérkőzés előtt a klub vezetői a dániai Európa-bajnokságon járt négy magyar és egy román játékosukat köszöntötték, a pályafutását januártól a Dunaferrnél folytató Kindl Gabriellát pedig elbúcsúztatták.

Az ünnepi pillanatok az első félidőt is áthatották, mert a győriek az első harminc percben gyengén kézilabdáztak. Támadásban még úgy-ahogy ment a szekér, védekezésben viszont mindig akadt a falon egy rés, melyen át tudott hatolni a vendégcsapat, így hiába vezetett már négy góllal is a Graboplast-ETO, a szünetre mindössze kettőre olvadt az előny.

Jellemző az első félidei produkcióra, hogy a játékrész közepén több mint nyolc percig volt gólképtelen a zöld-fehér gárda. Ugyancsak figyelemre méltó volt, hogy az utolsó másodpercekben eladták a labdát a győriek, s csak Koroknain és a kapufán múlt, hogy nem minimális különbséggel vonultak pihenőre a csapatok.

Valószínűleg a szünetben kisebb fejmosást tartott az öltözőben Vura József, a hazaiak mestere, mert a második harminc percet ellenállhatatlanul kezdte a hazai gárda, s bő öt perc alatt öt gólt dobott. Ezzel tulajdonképpen el is dőlt a találkozó, melyen már csak a gólkülönbség volt a kérdés.

Az NB I állása/sport/csapat/kezilabda/20021230anoikezilabdanb.htmlKézilabdahttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=24100

A hajrában már a fiatalok is szóhoz jutottak a hazai oldalon, akik éltek is a lehetőséggel: az alaposan feljavult védekezés mellett a Vasas kapuja előtt megmaradt az eredményesség, így végül súlyos verést mért ellenfelére a zöld-fehér együttes, győzelemmel búcsúztatva ezzel az óesztendőt. Más kérdés, hogy a jövő évi nagy feladatok megoldásához ennél jóval többre lesz szükség.

Vura József: "A csapat egyik fele meggyógyult, a másik viszont lebetegedett. Többen hőemelkedéssel, megfázással vállalták a játékot. Különösen a második félidei teljesítményért dicséret illeti a lányokat."

Köstner Vilmos: "Az első félidőben jól játszottunk. A hosszabbra nyúlt szünet nem tett nekünk jót, fordulás után százszázalékos ziccereket hibáztunk."

Papp Győző