Vágólapra másolva!
Csak az utolsó 41 másodpercben vezetett, mégis megnyerte a vízilabda Szuperkupát az idén BL-győztes Olimpiakosz Pireusz, miután a  a Komjádi uszodában diadalmaskodott a KEK-ben címvédő vendéglátója, a Vasas ellen.

Vízilabda Szuperkupa-döntő:
Olimpiakosz Pireusz (görög) - Vasas 6-5 (1-1, 0-1, 2-2, 3-1)
Komjádi uszoda, 1500 néző
vezette: Caputi (olasz), Vuletic (horvát)
Olimpiakosz: Deligiannisz - Humbert 1, Kalakonasz 1, Haciteodoru 1, Trbojevic, Pszihosz, Tomakosz. Csere: Platanitisz 2, Hacisz 1, Marulisz.
Vasas: Kósz - Madaras 2, Vindisch, Varga T. 1, Hesz, Steinmetz Á., Binder. Csere: Tóth F., Mátyás, Gombos, Varga D. 1, Varga Zs. 1.
emberelőny: 6/2, illetve 5/3

Alig több mint 150 másodperc telt el a mérkőzésből, amikor már 1-1-re alakult az állás, utána azonban csaknem tizenegy perces gólszünet következett: mindkét oldalon kimaradtak a legnagyobb lehetőségek is, a Vasas reményeit ebben az időszakban Kósz kiváló védései tartották életben.

A harmadik játékrész elején fordult elő egyetlen egyszer, hogy két gól volt a különbség a küzdő felek között: ekkor növelte 3-1-re a vendéglátók előnyét szemfüles találatával Varga D. A folytatásban azonban folytatódott a kiegyenlített, kemény, de csak közepes színvonalú vízi ütközet, és ebben a görög bajnok bizonyult eredményesebbnek.

A finisben lankadtak a hazaiak, már nem volt olyan hatékony a védekezésük, mint eleinte és a vendég csapat szinte minden kínálkozó lehetőségét kihasználta. Így fordulhatott elő, hogy az utolsó negyed ötödik percében előbb kiegyenlítettek a görögök, majd 41 másodperccel a befejezés előtt, gyors egymásutánban lőtt második akciógóllal, a győzelmet és ezzel a Szuperkupa-elsőséget is megszerezték.

Egyenlő erők csatáját hozta a gálameccs, a BL-győztes rutinosabb játékkal kerekedett felül. A Vasason látszott, hogy az emlékezetes május 19-ei bajnoki döntő óta nem játszott tétmérkőzést ebben az összeállításban. Ezért a hazai együttesnek be kellett érnie azzal, hogy folytatta 1979-ben kezdődött sorozatát: ötödször lett második Európa legjobb klubcsapatainak párharcában.

A Szuperkupában 21. alkalommal döntötték el, hogy ki a kontinens, s ezzel a világ legjobb csapata, ezúttal először született görög győzelem.