Vágólapra másolva!
Az egész nőikosárlabda-bajnokság végkimenetele szempontjából döntő fontosságúnak tűnő városi rangadóra kerül sor vasárnap, a GYSEV-Orsi és a Soproni Postás között.

A bajnoki címvédő és Dirk Bevilaqua irányításával parádésan menetelő GYSEV-Orsi vezetőedzője annyit mondott: őt szinte magával ragadta a Postásnak a Pécs elleni, megalkuvást nem tűrő, határtalanul lelkes játéka. Úgy gondolja, centerposzton csapata erősebb a riválisnál, megítélése szerint nem szabad hagyni, hogy a Postás a saját, rohanós játékát játsza. Nagyszerű mérkőzést és GYSEV-sikert vár.

Azzal kapcsolatban, vajon, hogy a nemzetközi porondon városi vetélytársánál egy nappal később játszott és utazott is együttese, a tréner azt mondta, játékosai profik, és remélik, vasárnap is a maximumot nyújtják.

A Postás trénere, Meszlényi Róbert szerint a GYSEV idegenlégiósok tekintetében jobban áll csapatánál, ám az ő együttese a Pécs ellen is bizonyította: nagyon együtt van. A Postás edzője szerint az összecsapás esélyese az összességében a jobb képességű, jóval nevesebb, nemzetközi klasszisokból álló GYSEV, ám véleménye szerint, ha csapata a Pécs ellen látott erényeket tudja csillogtatni, bármi megtörténhet.

Szerinte lányainak annyiból szerencséjük van, hogy a hét közben egy nappal korábban játszottak riválisaiknál, ráadásula GYSEV utazott is, méghozzá nem is keveset, bár ennek nem hiszi, hogy túl sok szerepe lehet a rangadón.

Botár László