Vágólapra másolva!
A férfikézilabda-NB I szerdai fordulójának mind a hat találkozóján hazai győzelem született. Az éllovas Pick-Szeged 31-21-re verte a Százhalombattát, míg üldözője, a Fotex-Veszprém 35-19-et játszott a Békéssel.

Férfikézilabda-NB I:
Pick-Szeged - Százhalombatta 31-21 (16-9)
Szeged, 800 néző.
vezette: Bacs, Dravecz
Szeged: PERGER - NORIS 7, Ilyés, LALUSKA 5, Doros1, Buday 1/1, VADKERTI 8/1. Csere: Nagy (kapus), Bajusz 2/1, Eklemovic 6/1. Edző: Dragan Djukic
Százhalombatta: Cziráki - Struhár, Kiss 4, Golovin 1, MOLNÁR 5/1, Kaplonyi 2, LOPEZ 4. Csere: Novák (kapos), Roganovic 3, Fejes 2, Keresztes. Edző: Hemela Zsolt
hétméteres: 8/4, illetve 4/1
kiállítás: 8., illetve 12 perc
Az eredmény alakulása: 10.perc: 7-2, 22.perc: 10-6, 24.perc: 13-6, 37.perc:18-13, 51.perc: 28-16

A hazaiaknál a kezdőcsapatból Matic és Kotormán a lelátón, Mezei és Berta a kispadon foglalt helyet. Djukic edző azoknak adott lehetőséget, akik kevesebbet játszottak az elmúlt időben. A két szélső, Vadkerti Attila és Yunior Noris élt is a bizalommal, nagy kedvvel játszottak, s többször egymást hozták helyzetbe.

A férfikézilabda-NB I állása/sport/csapat/kezilabda/20021212aferfikezilabdanb.html

Perger is jól védett huszonöt percig, majd átadta helyét a fiatal Nagy Leventének, aki szintén nem vallott szégyent. A vendégek becsületesen küzdöttek, az elején Kiss, később Molnár vitte a csapatot. Nem volt kétséges a találkozó kimenetele, s mind a két gárda a szombati fontos meccse főpróbájának tekintette az összecsapást.

Dragan Djukic (Szeged): "Ezen a mérkőzésen is úgy játszottunk, ahogyan a hasonló képességű ellenfelek ellen szoktunk. Óriási volt a különbség, viszont nekünk most csak a győzelem volt a fontos. Sérültjeinket szombatig meg kell gyógyítanunk."

Hemela Zsolt (Százhalombatta): "Tisztes helytállás volt a célkitűzésünk, s azt hiszem, ezt teljesítettük. Remélem, jól szolgálta ez a meccs a szombati, Pécs elleni találkozóra való felkészülésünket. Sok sikert kívánok a Szegednek az eperjesi visszavágóhoz."

Barok István