Vágólapra másolva!
Óriási meglepetésre 53-46-ra kikapott a Soproni Postás otthonában a Pécsi VSK a nőikosárlabda-NB I-ben. A vereség egyik fő oka, hogy az Euroligában négy forduló után százszázalékos együttes mindössze két pontot szerzett a találkozó harmadik negyedében. A másik két mérkőzésen nem született meglepetés.

Soproni Postás - MiZo-Pécsi VSK 53-46 (9-22, 13-12, 14-2, 17-10). Sopron, 1800 néző
vezette: Dr. Vígh, Földházi.
Postás: ENGLERT 5/3, Csákány 4, Eördögh 9/6, AMBRUS 12/3, PAPP 11. Csere: Najdenova 5, Fodor 5/3, Imamovics, Russai. Edző: Meszlényi Róbert.
Pécs: Iványi 3/3, Tranquilli 2, Károlyi 6/3, Vilutyte 6, Béres 9. Cs: BRANZOVA 11, Popovic 2, Újvári 7, Keller. Edző: Rétgéber László.

A Postás-PVSK kosárrangadó előtt a soproni csapatot üzemelteető gazdasági társaság tulajdonosi köre visszahívta pozíciójából Németh Emil ügyvezető elnököt.

Az első negyedben az történt a pályán, amit a pécsiek akartak. A kiválóan védekező baranyaiak ellen a hazaiak nem igazán tudtak tiszta dobóhelyzeteket kidolgozni, míg a türelmesen és pontosan kosarazó vendégek előbb Béres és Vilutyte, majd Branzova révén rendre eredményesen fejezték be akcióikat. A második negyedben ugyan voltak dobóhelyzetek a hazai oldalon is, ám a Postás játékosai rosszul céloztak, öt és fél percen át nem dobtak kosarat. Csaknem 20 pontra nőtt a pécsi előny, amikor Ambrus betalált, majd Fodor is dobott egy triplát, de erre hasonlóképpen felelt Károlyi. A játékrész hajrájában Ambrus triplájával közelített ellenfeléhez a Postás, de Tranquilli büntetőivel tucatnyival vezetett a Pécs a szünetben.

Hihetetlen feltámadást produkált a harmadik negyedben a Postás, nem is annyira briliáns támadójátékának, hanem inkább szenzációs védekezésének köszönhetően. Eördögh játékának jót tett, hogy megszerezte első pontjait, majd Englert triplája nemcsak a Postásnak, hanem a soproni közönségnek is jelt adott. Megzavarodtak ekkor a pécsiek, Iványi ziccert hibázott, s közel hét percen át nem tudtak pontot szerezni a vendégek. Ezután a pécsi Popovic betalált, ebben a szakaszban ez volt az első és egyetlen kosara a vendégcsapatnak, a Postás pedig a negyed végén Eördögh triplájával kiegyenlített. A negyedik negyed elején Najdenova egyik jó büntetőjével a meccs folyamán először megszerezte a vezetést a Postás, de Branzova ekkor még fordított. A hajrában aztán a szabad labdákért, lepattanókért oroszlánként küzdő Postást nem lehetett megállítani. Magára talált Papp és Ambrus, az utolsó másfél percben pedig a büntetőknél biztos kezű végrehajtó volt Fodor és Najdenova. A soproniak emberfeletti akarással megfordították a meccset, és tovább őrzik veretlenségüket.

Meszlényi Róbert: "Nagyon örülök, hogy végre igazi tétmeccsen is sikerült legyőzni a pécsieket. Megjártuk a poklot és a mennyországot is ezen a találkozón, végül mennybe mentünk."

Rátgéber László: "Amíg az előre megbeszéltek szerint játszottunk nem volt gond, később viszont szétestünk és Diósgyőr után újból önmagunk karikatúrájaként kosárlabdázva kikaptunk."

További eredmények:
Szeged - Nagykanizsa 106-52 (31-12, 26-15, 35-8, 14-17)
BSE - BEAC 108-48 (29-10, 19-11, 27-14, 33-13)

Botár László