Vágólapra másolva!
Eldőlt, melyik három csapat csatlakozik a D csoportból továbbjutott magyar, cseh és szlovén együttes mellé a dániai nőikézilabda Európa-bajnokságon. A B jelű négyesből Norvégia, Oroszország és Németország került a középdöntőbe, Mocsai Lajos tanítványai kedden, Farumban a világbajnok oroszok ellen lépnek először pályára.

Pincési László helyszíni jelentése Aarhusból

Csoportelsők lettek az Eb-n női kéziseink/sport/csapat/kezilabda/20021208csoportelsok.htmlKézilabdahttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=24100Amit az Eb-ről tudni kell/sport/csapat/kezilabda/20021203amit.htmlKézilabdás weboldalakhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/szorakozas,_pihenes,_sport/sport/labdajatekok/kezilabda

"Nincs értelme előre fejtegetésekbe bocsátkozni. Ez nem kívánságműsor, bárcsak az lenne" - mondta Mocsai Lajos az [origo] kérdésére arra vonatkozólag, milyen eredményt szeretne a Spanyolország-Németország mérkőzésen. A B csoportban ugyanis érdekes helyzet állt elő. Amennyiben a spanyolok nyernek, vagy döntetlent érnek el, továbbjutnak, s így magukkal viszik a norvégok és az oroszok elleni ikszet is. Azaz, legjobb esetben is csak három pontja lehet a két sztárcsapat valamelyikének, míg a magyaroknak négy. Viszont ha kikapnak az ibériaiak, akkor velük együtt kiesik a két döntetlen is - ellenben relatíve gyengébb ellenfél, Németország kerül Sitiék útjába.

"Spanyolország nagyon erős csapat, kikaptunk tőlük Párizsban is, míg a németeket az utóbbi időben mindig elvertük. A spanyolok öttel nyernek" - jósolta a kapitány, ám kivételesen nem lett igaza. A német válogatott, amely eddig mindkét mérkőzését elvesztette, nagyon összeszedett csapat benyomását keltve az első félidőben háromgólos vezetésre is szert tett, végül 15-14-re hozta a félidőt. A második játékrészben a spanyolok Puche Diaz vezérletével egyenlítettek, majd gyakorlatilag az 53. percig fej fej mellett haladtak, s állandóan a németeknek kellett futniuk az eredmény után. Ekkor Wagner, Schmidt és Zierzke megrázta magát, Lindemann több bravúrt is bemutatott a kapuban, s erre már nem tudott válaszolni a spanyol gárda. Németország végül 31-27-re nyert, s mivel azonos pontszámmal végzett, mint ellenfele, az egymás elleni eredmény tekintetében bizonyult jobbnak, s lett harmadik. A szimpatikus spanyol csapat pedig két bravúros döntetlen után utazhat haza.

A nap mérkőzése ezután következett, a norvég válogatott a világbajnoki címvédő oroszok ellen lépett pályára, s az első félidőben megnyugtató játékkal kétgólos előnyt harcolt ki (13-11). A második játékrészben aztán Sörlie és Tonje Larsen vezetésével a skandinávok még inkább irányításuk alá vonták a játékot, s megérdemelten nyertek 24-18-ra.

Sikerével Norvégia csoportgyőztes lett, megelőzve Oroszország és Németország legjobbjait. A középdöntők első, keddi játéknapján a magyar válogatott tehát a világbajnoki címvédő oroszok ellen kezd.