Vágólapra másolva!
Öt góllal győzött a címvédő Fotex KC Veszprém a Dunaferr ellen a férfikézilabda-NB I rangadóján, és ezzel megerősítette második helyét a tabellán.

Férfikézilabda-NB I:
Fotex KC Veszprém - Dunaferr SE 26-21 (17-10)
Veszprém, 2200 néző
vezette: Dobrovits, Tájok.
Veszprém: STERBIK - DZOMBA 5 (2), LAZAROV 4, ÉLES 4, ZSIGMOND 5, Diaz 4, Pásztor 1. Csere: Fazekas (kapus), GÁL 1, Perez, Csoknyai, Iváncsik 2, Mohácsi, Gulyás. Edző: Zdravko Zovko.
Dunaferr: Stochl - Kertész 3, Marcinkevicius 3, Rosta, Grebnev, Kemény, Bene 1. Csere: SZATHMÁRI (kapus), KUZMICSOV 9 (7), KATZIRCZ 4 (1), Németh 1, Császár. Edző: Buday Ferenc.
kiállítás: 12, illetve 8 perc.
hétméteres: 2/2, ill. 10/8.
Az eredmény alakulása: 8. perc: 5-1, 15.: 9-2, 22.: 12-5, 35.: 18-11, 47.: 20-16, 55.: 26-18.

A veszprémieknél a külföldiek közül kimaradó Jovicot támadásban Zsigmond helyettesítette, míg védekezésben Diaz került a horvát óriás helyére. Így egy mozgékonyabb Fotex volt a pályán, ami a mérkőzés elején igencsak meglátszott. A nehézkes vendég védők között remekül játszották meg a hazaiak Zsigmondot, aki rendre értékesítette helyzeteit. A Dunaferr megérezte Krivokapics hiányát, a vendégek képtelenek voltak megbontani az egységes bakonyi védőfalat. Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, a félidő derekára már hét góllal megugrott a Fotex. A kapuba beálló Szathmári, valamint a Dunaferr legjobbja, Kuzmicsov vezérletével a szünetig lépést tudott tartani a vendégcsapat.

A második játékrész a két kapus parádéjával kezdődött, így ritkán zörrentek a hálók. A vendégek védőfala sokkal stabilabb volt Grebnev nélkül, a Fotex szenvedett a feljavuló újvárosiakkal szemben. A második félidő derekáig csak Éles tudott gólt lőni a hazaiaknál, így a tovább javuló Kuzmicsov vezérletével négyre közelítették meg ellenfelüket Buday tanítványai. Ekkor azonban összeszedte magát a bajnoki címvédő, zsinórban lőtt négy találattal végérvényesen eldöntötte a mérkőzés sorsát. A hajrában mindent megpróbáltak a vendégek, félpályás emberfogásra jöttek ki, de hátrányukból csak az utolsó pillanatokban tudtak faragni.

A Fotex KCV az első negyed órában kiválóan játszott, megszerzett előnyét pedig a mérkőzés végéig megőrizte. A Dunaferr csak rövid időszakokra tudott méltó ellenfele lenni a BL-döntősnek.

Zdravko Zovko (Veszprém): "Kemény védekezésünkkel megleptük a Dunaferrt az első félidőben. Ennek köszönhetően elhúztunk hét góllal, előnyünket pedig végig megtarottuk."

Buday Ferenc (Dunaferr): "Furcsa körülmények között kaptunk ki. Javulnunk kell, remélem, hogy játékosaim is így gondolják."

Péterváry Károly