Vágólapra másolva!
Eltávozott Sopronból a múlt héten az Ászok által tesztelt bosnyák kosaras, Nenad Bukmirovic, de már a városban tartózkodik az újabb kiszemelt, a jugoszláv Alekszandr Nikolic.

Amint arról a soproni klub ügyvezetője, Bokor Ákos beszámoilt, Nikolic 188 centi magas, 32 esztendős jugoszláv-izraeli kettős állampolgár. Hét esztendőt töltött Izraelben, majd kosarazott Lengyelországban és Szlovéniában is. A név talán nem teljesen ismeretlen a magyar kosárrajongók számára, hiszen az előző évad elején Pécsett szerepelt a kosaras felesége, Milenka Nikolic.

A férfikosárlabda-NB I állása/sport/csapat/kosarlabda/20021027aferfikosarlabdanb.htmlMagyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

Az Ászok új kiszemeltje mindenesetre a Falco elleni edzőmeccsen elég jó benyomást tett a soproni vezetőkre, hiszen mindössze 20 percet játszott, és ezalatt dobott 18 pontot és adott hét gólpasszt. Amint arról Bokor Ákos beszámolt, a kosárlabdázót valószínűleg leigazolja a klub. Amennyiben ez így történik, akkor, bár a Falco elleni próba jól sikerült, a "vizsgaelőadás" a hét végén a Kecskemét elleni rangadó lehet Nikolic számára.

Botár László