Vágólapra másolva!
A férfikézilabda-NB I vasárnapi egyetlen találkozóján a listavezető Pick-Szeged megőrizte makulátlan mérlegét, ugyanis változatos összecsapáson a lefújás előtt három másodperccel szerzett góllal 24-23-ra győzött a Győr otthonában.

Férfikézilabda-NB I:
Győri Tento-ETO - Pick-Szeged 23-24 (8-10)
Győr, 1200 néző
vezette: Horváth, Marton.
Győr: TATAI - IVÁNCSIK 4, Horváth Sz., KÁNYAI, Horváth R., Nyikes 2, Surányi. Csere: Gerháth (kapus), SZABÓ 10/2, BAKOS 4, KOVÁCS 3. Edző: Tóth László.
Szeged: Puljezevic - Berta 2, Kotormán 3/1, Eklemovic 1, MEZEI 4, BAJUSZ 4/1, Matic 1. Csere: PERGER (kapus), Doros, BUDAY 7/4, Laluska 2. Edző: Dragan Djukic.
hétméteres: 2/2, illetve 9/6
kiállítás: 6, illetve 12 perc

Hasonlóan rosszul kezdte a mérkőzést a Győr, mint egy hete a Dunaferr ellen. Bő negyedórán keresztül mindössze egy gólt tudott szereni a hazai gárda, miközben az eddig még százszázalékos szegediek hatszor voltak eredményesek. "Magukhoz tértek" azonban a győriek, s Szabó hétméterese elindította a zöld-fehér gólgyártást, a huszonnegyedik perc végén egyenlítettek is Tóth László tanítványai (6-6), sőt Szabó újabb találata a huszonhetedik perc elején már hazai vezetést eredményezett (8-7). A félidő hajrájában azonban nem figyeltek kellőképpen a hazaiak, s az amúgy is esélyesebb Szeged fordított.

A második játékrészt hasonlóan kezdték Szabó Péterék, mint az elsőt. Bakos szépített ugyan, de újra elakadt a "támadógépezet", míg a vendégek négy gólt is berámoltak Tatai kapujába (10-14). Várható volt azonban, hogy nem adja olcsón a bőrét a Győr, s a közönség által is hajtott győriek a negyvennegyedik percre megfordították az eredményt (15-14). A láthatóan rendkívül ideges szegediek egy emberelőnynek köszönhetően ismét átvették a vezetést, Kányai kétperces büntetését ugyanis három góllal használták ki, s kettővel vezettek (17-19). Ezt követően is felállt azonban a padlóról a hazai együttes, s Iváncsik harmadik gólja után megint náluk volt az előny (21-20).

A férfikézilabda-bajnokság állása/sport/csapat/kezilabda/20021028aferfikezilabdabajnoksag.html

Az utolsó három percben Kotormán kétszer egyenlített, majd Laluska révén egy gólra csökkent a vendégek előnye. Nagy sanszot kapott viszont az ETO, mert a játékvezetők az amúgy is emberhátrányban játszó vendégektől Bertát és az edző, Djukicot is kiállították, így Iváncsik negyvenöt másodperccel a vége előtt hármas előnyből egyenlített. Az egy pontot azonban nem sikerült megőrizni, mert Buday kettős emberhátrányból szerzett gólja három másodperccel a vége előtt azt jelentette, hogy egy héten belül a harmadik nagycsapat ellen sem sikerült pontot szereznie a fiatal győri együttesnek.

Tóth László (Győr): "Csak saját bénaságunknak köszönhetjük, hogy megint nem sikerült pontot szerezni."

Dragan Djukic (Szeged): "A mi teljesítményünk és a játékvezetők ténykedése értékelhetetlen volt. Gratulálok a győri csapat lelkes és nagyszerű játékához."

Papp Győző