Vágólapra másolva!
Az Eb-címvédő magyar nőikézilabda-válogatott a harmadik helyen zárta a kijevi Turcsin-kupát, miután szombaton legyőzte Franciaországot. A tornát Oroszország nyerte a hazaiak legyőzésével.

Turcsin-kupa:
Magyarország - Franciaország 26-24 (14-10)
gólszerzők: Farkas 6, Németh 5, Kirsner 3, Pádár, Görbicz, Siti, Lovász 2-2, Kindl, Mehlmann, Balogh, Kulcsár 1-1, illetve Casionid, Szabó, Szaid Mohamed 4-4, Delerche, Myaro, Guehl 3-3, Vanparys 2, Pecquezr-Rolland 1

A szervezők elfelejtettek a magyarokért buszt küldeni a szállodába, így a játékosoknak taxival - saját költségen - kellett kiutazniuk a csarnokba. A kezdés húsz percet késett. A közjáték nem zavarta meg a Mocsai-csapatot. Negyedóráig fej-fej mellett haladt a két nullapontos együttes, 8-8 után azonban Farkas, Kirsner és Németh révén négy góllal elhúzott az Európa-bajnok, és ezt a különbséget a szünetig megőrizte.

A folytatásra is megmaradt a lendület, és az 52. percben már 25-17 volt az állás köszönhetően Sugár zseniális védéseinek. A hajrára a szövetségi kapitány a fiataloknak adott lehetőséget, és a franciák csak ekkor tudták szorosabbá tenni az összecsapást.

A kézi-Eb menetrendje/sport/csapat/kezilabda/20021111akezieb.htmlAz Eb csapatai/sport/csapat/kezilabda/20021111anoikezilabdaeb.html

"Nagyon hasznos tornán vagyunk túl. Szoros mérkőzéseket játszottunk, a világ élvonalába tartozó ukránokkal és oroszokkal szemben csak a végjátékban maradtunk alul. A franciák elleni végeredmény nem tükrözi hűen a két csapat közötti különbséget. A fiatalok a nemzetközi porondon kipróbálhatták magukat, és itt a lehetőség, hogy az Eb-n is bizonyítsanak" - összegzett Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

Az Eb-re utazók névsorát a kapitány hétfőn hozza nyilvánosságra, de nagy a valószínűsége, hogy azok kapnak bizalmat, akik részt vettek a Turcsin Kupán:
kapusok: Pálinger (Dunaferr), Sugár (FTC)
mezőnyjátékosok: Pigniczki, Szrnka (Dunaferr), Mehlmann, Görbicz, Lovász, Kindl (Győr), Németh H., Kulcsár (Cornexi), Kirsner, Tóth T., Pádár I., Farkas Á., Siti E. (FTC), Balogh B. (Hypo Niederösterreich)

A Tk döntőjében:
Oroszország - Ukrajna 25-21 (14-10)

A végeredmény:
1. Oroszország 6 pont
2. Ukrajna 4
3. Magyarország 2
4. Franciaország 0