Vágólapra másolva!
Amióta a magyar televízió bejelentette, vasárnap közvetíteni szeretné a Vasas-Honvéd vízilabda-mérkőzést, az eddigi állóvíz ismét zavarossá vált. Az angyalföldi klub eltiltott pólósainak büntetése ugyanis szombaton járna le, ám nem tudni, a vasárnapra tett meccs halasztásnak minősül vagy sem. Persze a négy pólóst senki sem kérdezte meg, egyáltalán játszanának-e. A válasz meglepő: nem!
Forrás: MTI
Heszék mindenképpen kihagynák a Honvéd elleni rangadót Fotó: MTI

Az előző szezon bajnoki döntője véres verekedéssel ért véget május 19-én, s a jogerős fegyelmi döntés értelmében Varga Tamás, Varga II Zsolt, Hesz Máté és Mátyás Zoltán november 30-ig kapott eltiltást. Addig a napig, amikor a két együttes ismét vízbe szállhatott volna. Ám közbeszólt a televízió, a mérkőzés átkerült vasárnapra, s megindult a találgatás: vajon játszhatnak-e a renitens pólósok? Illetve játszanának-e egyáltalán? "Való igaz, a kulcskérdés az, játszanánk-e egyáltalán" - mondta Hesz Máté, az eltiltott négy Vasas-játékos egyike. "Egy egyszerű botránykavarás miatt alakult ki ez a helyzet, noha egy percig nem volt kérdés, nem is szándékozunk vízbe szállni a rangadón. Ezt megbeszéltük egymással és Somossy József vezetőedzővel is."

- Ezek szerint mindez csak vihar volt egy pohár vízben?
- Gyakorlatilag igen.

- Ha feltételezzük, mégis vízbe szálltok, akkor szerinted kinek van igaza? Aki azt állítja, játszhatnátok, vagy aki szerint halasztásnak minősül az eset, s nem szerepelhetnétek?
- Ezen megy a vita a jogászok körében is. Évek óta a tévéhez kell alkalmazkodnunk, tavaly a például tv2 egész furcsa, mondhatni nem sportolóbarát-időpontban közvetített. Ha kellett volna, persze végigjártuk volna a jogi procedúrát, de szerencsére ez most elmaradt. Egyébként a versenykiírás szerint az elhalasztott mérkőzéseken csak azok a játékosok szerepelhetnek, akik az eredeti időpontban játékra jogosultak voltak. Erre volt már példa korábban is.

- Mit vársz a mérkőzéstől?
- A májusi bajnoki döntő és az eltiltások miatt érthető a felfokozott várakozás. Abban biztos vagyok, hogy botrány nem lesz, pláne, hogy az alapszakasz mérkőzései kevésbé jelentősek. A rájátszásban dől el minden, mint ahogy tavaly is bebizonyosodott. Fontos presztízscsatára számítok, s biztosan megőrülök majd a lelátón, hogy nem lehetek a medencében.

Póló: sport=erőszak?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=39994

- De a következő Honvéd elleni mérkőzést már nem hagyjátok ki?
- Nem, a Kőér utcában már szeretnénk játszani. Persze tudjuk, vigyáznunk kell, négyünknek már szinte semmi rosszat nem szabad cselekednünk, különben örökre elmeszelnek mindannyiunkat.

Pincési László