Vágólapra másolva!

Teljes a bizonytalanság a pólórangadó előtt

Nem tudni, vízbe szállhatnak-e a májusi "bunyó" szereplői a vízilabda-bajnokság hét végi Vasas-Honvéd rangadóján: a tévéközvetítés miatt szombat helyett vasárnap sorra kerülő csúcstalálkozón - éppen egy nappal büntetésük lejárta után - már játszhatnának az angyalföldi együttes eltiltott játékosai, de a szövetség jogásza ellenvéleményt nyilvánított, majd érintettsége okán visszalépését fontolgatja.

A legutóbbi bajnokság első helyét eldöntő május 19-i összecsapás véres verekedéssel, idő előtt ért véget, az esetet követően több mint négy és fél hónappal később, október 9-én meghozott jogerős fegyelmi döntés értelmében Varga Tamás, Varga II Zsolt, Hesz Máté és Mátyás Zoltán november 30-ig kapott eltiltást. Pontosan addig a napig, amikor az eredeti menetrend szerint ismét vízbe kellett volna szállnia a két együttesnek egymás ellen. Közbeszólt azonban a tévé, közvetítési lehetőség kínálkozott, de csak egy nappal későbbre, december 1-re. A bajnoki versenykiírás három pontja citálható ebben a különleges esetben.

- A televízió által közvetítésre kerülő mérkőzés időpontját az MVLSZ a versenykiírásban szabályozott pályaválasztói jogosultságtól eltérően is kijelölheti.

- A mérkőzések napját az érdekelt csapatok bármelyikének kérésére megváltoztatni csak különösen indokolt esetben lehet.

- Elhalasztott mérkőzéseken csak azok a játékosok szerepelhetnek, akik az eredeti időpontban játékra jogosultak voltak.

Póló: sport=erőszak?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=39994

Tim Gábor, a szövetség állandó jogi tanácsadója a távirati iroda érdeklődésére rögtön elöljáróban sportszerűen hangsúlyozta, hogy nem akarja elhallgatni érintettségét: ő a Honvéd utánpótláscsapatainak egyik edzője. Egyébként úgy értelmezte a versenykiírást, hogy halasztásról van szó, s e szerint az eltiltott Vasas-játékosok nem szerepelhetnek vasárnap sem. "Fontolóra veszem, hogy javasoljam az MVLSZ-nek: jobb lenne, ha másik, független jogász szakvéleményére támaszkodna" - fűzte hozzá utóbb, elgondolkozva a helyzet fonákságán. Martin György, a szövetség elnöke ezt logikusnak és lehetségesnek tartja: "Öt nap van még a meccsig, lesz lehetőségünk mindent alaposan megvizsgálni, mielőtt döntést hoznánk" - jelentette ki.

A Vasas úgy értelmezi a versenykiírást, hogy nem halasztásról van szó, s játszhatnak az eltiltott pólósok. "Erről az álláspontunkról hétfőn írásban tájékoztattuk a szövetséget" - mondta Méhes Jenő szakosztály-igazgató.