Vágólapra másolva!
A Fotex KC Veszprém fantasztikus játékkal kilencgólos győzelmet aratott hazai pályán a címvédő Magdeburg ellen a férfikézilabda-Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseinek harmadik fordulójában.
Forrás: MTI
Dzomba tízszer volt eredményes
Fotó: MTI
Férfi Bajnokok Ligája, harmadik forduló:
Fotex KC Veszprém - SC Magdeburg 31-22 (14-13)


Veszprém:
Magdeburg:
kiállítás:
hétméteres:
Az eredmény alakulása:

Zsúfolásig megtelt a veszprémi aréna, kiváló hangulat fogadta a világ két legjobb csapatát. A két gárda az utóbbi időben uralta a nemzetközi kupákat, két év alatt most találkozott hatodszor a német és a magyar bajnok. Hatalmas iramban kezdődött a mérkőzés, a kezdeti adok-kapokból a vendégek jöttek ki jobban, így hamar kétgólos vezetésre tettek szert. Azonban néhány magdeburgi hiba elég volt a Fotexnek, és tíz perc elteltével már a hazaiak mentek kettővel. Kiválóan védekezett a magyar bajnok, a hatos falból kiugrálva nyomás alatt tartották a vendégeket.

A Magdeburg gyors támadásaira épített, míg a Fotex próbálta lassítani az iramot. Sterbik ziccereket hárított, az indításokat pedig pontosan fejezték be Dzombáék. Négygólos hátránya ellenére is nyugodt maradt a BL-győztes, bejöttek Gislason cseréi, így öt perc alatt egyenlített a Magdeburg. A félidő harjája azonban megint a bakonyiaké volt, és csak Sigurdsson időn túli szabaddobás góljának volt köszönhető a félidei minimális különbség.

Fordulás után hamar "puskaporossá" vált a hangulat, szabálytalan csere miatt ugyanis kettős hátrányba került a Fotex. A mérkőzésen először pályára lépő Perez góljára kettővel válaszolt a szintén frissen beálló Schöne, és ekkor átvette a vezetést a Magdeburg. Innentől kezdve viszont csak egy csapat volt a pályán. Sterbik ember feletti teljesítményt nyújtott, a németek képtelenek voltak gólt lőni a veszprémi kapusnak. A hazaiak szinte hibátlanul használták ki lehetőségeiket, indításaik óramű pontossággal hozták a gólokat. Hiába cserélt, és kért időt a vendégek mestere, tehetetlen volt a címvédő a magyarokkal szemben. Tizenöt perc alatt 11-1-es rohamot produkált a Fotex, ami példátlan teljesítmény Európa legjobbja ellen.

A kézilabda népszerűsége Magyarországonhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100Tornagyőztes a Mocsai-csapat/sport/csapat/kezilabda/20021124tornagyoztes.html

Ekkor még megpróbált felkászálódni a padlóról a vendégcsapat, de zsinórban lőtt három góljukra néggyel válaszolt a bakonyi alakulat, Perez hatalmas találata pedig már tízgólos különbséget eredményezett. A Fotex világszenzációt produkált ezen a mérkőzésen, a hazai játékosok egymást múlták felül. A Veszprém a papírformát felborítva megalázó különbséggel küldte haza a Bajnokok Ligája-győztest, és ezzel karnyújtásnyi közelségbe került a csoportelsőségtől.

Zdravko Zovko (Veszprém): "Kiváló mérkőzést játszottunk a németekkel. Azért tudtunk nyerni, mert frissebbek voltunk, lefutottuk a Magdeburgot. Nem vártam ilyen különbségű győzelmet, de ma minden bejött. Sterbik végig remekelt, a második félidőben pedig hibátlanul használtuk ki a helyzeteket. Döntő pillanatokban sikerült a Magdeburg fölé kerekednünk.

Alfred Gislason, a németek izlandi mestere nem nyilatkozott a mérkőzés után, a Magdeburg hosszú időre bezárkózott az öltözőbe.

A Veszprém jövő szombaton a görög Panellinosz ellen lép pályára idegenben.

A csoport szombati mérkőzésén:
Panellinosz (görög) - Wisla Plock (lengyel) 30-29 (14-12)

Az állás:
1. Veszprém 6 pont
2. Magdeburg (német) 4
3. Panellinosz (görög) 2
4. Wisla Plock (lengyel) 0

Péterváry Károly