Vágólapra másolva!
Idegenbeli vereséggel folytatta szereplését a magyar férfikosárlabda-válogatott az Európa-bajnoki középdöntő második körében: Varga Mátyás együttese Lettországban kapott ki kilenc ponttal. A nőikosárlabda-válogatott végig szoros mérkőzésen, három ponttal kapott ki az oroszoktól az Eb középdöntőben.

Eb-középdöntő, 7. forduló, D csoport:
Lettország - Magyarország 97-88 (28-20, 20-19, 27-27, 22-22)
Ventspils, 5000 néző, vezette: de Keyser (belga), Dolinek (cseh)
legjobb dobók: Bagatskis 23, Kambala 21, Sleps 16, Stelmahel 12, Helmanis 12, Vitols 3, illetve Németh 22, Gulyás 20, Dávid 15, Kálmán 15, Sitku 5, Dzunics 4, Mészáros 4, Czigler 3

A lettek kezdtek jobban és az első negyedben legnagyobb csillaguk, Kambala vezetésével - a későbbiek szempontjából nagyon fontos - nyolc pontos előnyre tettek szert.

A további három játékrészben a magyar csapat már egyenrangú ellenfele volt a baltiaknak, de ez végül kevésnek bizonyult a felzárkózáshoz. Az utolsó másodpercben a hazaiak ráadásul saját palánkjuk alól is betaláltak.

Varga Mátyás szövetségi kapitány együttese a novemberi sorozat záró mérkőzésén, szerdán Lengyelországban lép pályára.

Magyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

"A szerdai, franciák elleni szombathelyi diadalhoz képest tompán játszottunk, ha frissebben állunk ki a lettek ellen, talán még a győzelmet is kicsikarhattuk volna. Mindvégig partiban voltunk velük, néhány kisebb figyelmetlenségen dőlt el a mérkőzés. Jövő szerdán győznünk kell Lengyelországban" - értékelt a szövetségi kapitány.