Vágólapra másolva!
A férfikézilabda NB I-ben Békésre látogatott a Pick Szeged. Az első félidő békés játéka után a vendégek elhúztak és magabiztos győzelmet arattak.

Békési FKC - Pick Szeged 17-30 (9-15)
Békés, 600 néző. vezette: Cserepes, Jancsó
Békés: Szikora G. - Nyitrai, Gilan, Novanc 1, Gálik, Polgár Z. 1, Korcsok 1. Cs.: Árdeleán P. (kapus), MOLDOVÁN 10 (6), Polgár T. 3, Nagy K. 1 (1), Nagy T., Gyulavári, Czegle.
Edző: Gávai Ferenc.
Szeged: Puljezevics - Berta 1, Kotormán 4, EKLEMOVICS 6, Mezei 2, Bajusz 3 (2), Matics 7 (5). Cs.: Perger (kapus), DOROS 3, Habuczki, Laluska, Buday, Ilyés, Vadkerti 4.
Edző: Dragan Djukics.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 10/7, ill. 7/7
Az eredmény alakulása: 3. perc: 2-1, 4. perc: 2-3, 8. perc: 4-4, 17. perc: 6-7, 23. perc: 7-12, 44. perc: 12-22.

Egyperces gyászszünettel emlékeztek meg a csapatok a mérkőzés előtt a Békési FKC volt csapatorvosa, Varga István tüdőgyógyász főorvos emlékére.

Bátor felfogásban játszott és agresszív védekezéssel kezdett a hazai kézilabda újonca, a Békési FKC, az első negyedórában alig találta az ellenszert az addig álomsan kezdő Szeged. A folytatásban azonban egyre
inkább kiütközött a vendégek nagyobb tudása és rutinja. Igaz, még ekkor sem pörgött föl a Tisza-parti egylet, ászai pedig tovább bóbiskoltak.

Ettől függetlenül fokozatosan elhúztak a vendégek, amin a hazaiak kapuscseréje is csak ideig-óráig segített. Érthető, hiszen ő sem tudott mit kezdeni Eklemovics gólerősségével és Matics büntetőivel szemben.

Kézilabda Magyarországonhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

A fordulás után már nagyobb elánnal küzdött Pick Szeged és hamarosan tízre nőtt a két csapat közötti különbség. Egyre inkább elfáradt a szinte csak Moldovánra építkező Békés, amely csapat egyre többet hibázott. A biztos előny tudatában Djukics edző a kispadot is bevetette, mindenki pályára került a Szegedből, a cserék közül Vadkerti hálálta meg leginkább a bizalmat, aki tíz perc alatt négyszer volt eredményes. Összességében magabiztos és megérdemelt győzelmet aratott a listavezető Szeged az újonc
Békés otthonában.

Gávai Ferenc: "Reális eredmény született, csak becsülni tudom játékosaimat a helytállásért. Egyébként ennyi különbség van a két csapat között."

Dragan Djukics: "Nehéz olyan mérkőzésen játszani, ahol az egyik csapat célja, hogy tönkretegye a játékot a mind kevesebb bekapott gól érdekében. Ez a kézilabdának és a nézőknek sem jó."

A többi mérkőzésen:
Komló-Pécs 23-26 (11-14)
Százhalombatta-Orosháza 27-24 (13-9)

Vetési Péter