Vágólapra másolva!
Nagy vihart kavart egy 115-2-es eredménnyel végződő középiskolai leány kosárlabda-mérkőzés az Egyesült Államokban. Az elképesztő különbségű győzelmet a Walkerville High School aratta a mindössze 50 tanulót számláló, a bajnokságban eddig egyetlen mérkőzést sem nyerő Hart Lakeshore Public Academy nevű tanintézet együttese felett.

"Az emberben egy ilyen eredmény után legalábbis kétségek merülnek fel az ellenfél sportszerűségét illetően" - mondta csalódottan a vesztes iskola igazgatója, érdekes módon nem a saját gárdáját, hanem a riválist elmarasztalva.

A győztesek edzője ezzel szemben éppen azzal mentegetőzött, hogy vissza kellett fognia tanítványait: "A félidőben szóltam a lányoknak, hogy közülük csak az a három dobhat kosárra, aki előtte nem szerzett pontot. Ráadásul a védekezésre egyáltalán nem kellett összpontosítaniuk. De azt mégse mondhattam nekik, hogy ne játsszanak!"

149 öngól egy meccsen/sport/focivilag/20021101149ongol.html

Michigan állam szövetsége a közelmúltban törölte el azt a "háziszabályt", mely szerint negyven pontnál nagyobb különbség esetén - a labdarúgáshoz hasonlóan - az óra folyamatosan megy, s nem a tiszta játékidőt méri.