Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Baseball Szövetség az észak-amerikai profiliga (MLB) segítségét kéri azért, hogy a sportágat ne töröljék 2008-tól az olimpia műsorából. "Ha eljöhetnének a sztárok Pekingbe, akkor minden problémánk megoldódna" - nyilatkozott Aldo Notari elnök.

Az erőfeszítések eddig nem hozták meg a kívánt eredményt, hiszen az 1992-es ötkarikás premier óta még soha nem szerepeltek az MLB csillagai a játékokon, és már az is biztos, hogy 2004-ben Athénban sem várható az ügyben változás.

A sportág nemzetközi szervezete más lépéseket is fontolgat olimpiai helyének megőrzése érdekében: eljuttatott például egy javaslatot Jacques Rogge-hoz, a NOB elnökéhez az eddig 12 napos lebonyolítási rendszer ötnaposra csökkentéséről. "Az elképzelés nagyon jó, mindenképpen megfontolásra érdemes" - kommentálta az ötletet Rogge, aki azt sem titkolta, hogy a baseball amerikai és ázsiai hívei, köztük a NOB nagy szponzorai is, mentőakcióba kezdtek a törlési elképzelésekkel szemben.

A 2008-as programról, a vitatott sportágak sorsáról (a baseball mellett a játék női változatáról, a softballról, valamint az öttusáról van szó) várhatóan november 28-29-én dönt mexikóvárosi ülésén a NOB.