Vágólapra másolva!
December hatodikán kezdi meg szereplését a magyar nőikézilabda-válogatott a dániai kontinensviadalon, s harmadik csoportellenfélként, december nyolcadikán Csehországgal mérkőzik meg. Az [origo] a csehek csapatfőnökét, szakmai igazgatóját Jiri Tkadlecet kérdezte a csoportbeli esélyekről.

December nyolcadikán Csehország nőikézilabda-válogatottja ellen már harmadik csoportmérkőzését játssza a Mocsai Lajos dirigálta nemzeti csapat. A D jelű négyes számunkra ismeretlen csapatát persze nem szabad lebecsülni: a csehet az Eb-kvalifikáción ugyanis Macedóniát gyűrték le (28-24, 30-32), azt az együttest, amelynek gerincét a BL-győztes Kometal Szkopje adta. Ráadásul a cseh keretben mindössze egy légiós található: Petra Cumplova, aki a német Bayer Leverkusent erősíti, s magasan a legjobban jegyzett játékosa csapatának.

Csehország/sport/csapat/kezilabda/20021113csehorszag.html

Az Európa-bajnoki esélyekről és csapata iránt támasztott elvárásokról az [origo] Jiri Tkadlecet, a cseh válogatott csapatfőnökét, szakmai igazgatóját kérdezte.

- Kíváncsiak lennénk a véleményére saját csapatát illetően. Milyen célokkal vágnak neki az Európa-bajnokságnak?
- Számunkra minden egyes győzelem külön sikerrel érne fel, hiszen egy nagyon magas színvonalú kontinensviadal előtt állunk. Célunk, hogy modern kézilabdát játsszunk, olyat, ami a nézőknek is vonzó, látványos.

- Vannak hiányzó játékosok a cseh csapatban?
- Jelen pillanatban nincsenek, mindenki egészséges, s remélem, a válogatott teljes kerettel utazhat az Eb-re.

A kézi-Eb menetrendje/sport/csapat/kezilabda/20021111akezieb.htmlCsapatok/sport/csapat/kezilabda/20021111anoikezilabdaeb.html

- Mit gondol az Eb-esélyekről, ön szerint melyek a legjobb csapatok?
- Az északi csapatok, gondolok itt a dánokra, svédekre, norvégokra, évek óta modern, dinamikus kézilabdát játszanak. De úgy vélem, rajtuk kívül a hollandok, a románok és természetesen a magyarok is joggal pályázhatnak éremre.

- Látta az utóbbi időben a magyar csapatot játszani? Mi a véleménye az együttesről?
- Sajnos csupán videofelvételről láttam a magyarokat, de nagyon jól ismerem Mocsai Lajos szövetségi kapitányt, és az ő kézilabda-filozófiáját. Tudom, hogy az együttes jól motiváltan, ambiciózusan érkezik majd Dániába, s Mocsai tökéletesen felkészíti őket.