Vágólapra másolva!
Az uruguayi Punta del Estében megkezdődött a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) háromnapos végrehajtó bizottsági ülése, amelyen várhatóan véglegesen eldől, többek között, a jövő évi vízilabda-Világliga sorsa is.

Meg nem erősített hírek szerint - tekintettel az érdekeltek sorozatos visszalépésére - a FINA hajlana arra, hogy ne párosmérkőzéseken, hanem tornarendszerben dőljön el a két csoportban a sorrend, majd egy harmadikon a végeredmény. A magyar szövetség egyelőre nem kívánta kommentálni az információt, mondván: még minden roppant képlékeny. Martin György elnök erre a hétre ígért választ azzal kapcsolatban, hogy a magyar-orosz-amerikai-horvát négyes valóban Budapesten, a hagyományos Unikum Kupa keretében száll-e vízbe július elején.

A FINA-vezérkar tanácskozásán "naprakésznek", azaz az utolsó pillanatban is alakíthatónak jelöli az ezzel kapcsolatos napirendi pontot. Magyar szempontból is fontos, hogy a női vízilabdázók gyakorlatilag egyetlen olimpiai selejtezőjét 2004. február 22-29. között a spanyoloknak, az olaszoknak, az amerikaiaknak és az oroszoknak áll szándékában megrendezni.

Téma lesz Punta del Estében a vízes sportágak 2007-es világbajnokságának előkészítése is, ennek az eseménynek a házigazdaságára Ausztrália, Brazília, Németország, Törökország és az Egyesült Arab Emírségek pályázik. A soron következő vb-ket Barcelona (2003) és Montreal (2005) rendezi, az öt év múlva esedékes erőpróba színhelyéről jövőre döntenek.