Vágólapra másolva!
A Szolnok 21 pontos győzelmet aratott a vendég Kosice ellen a nőikosárlabda Európa Kupában.

Női kosárlabda, Európa-kupa, A csoport, 6. forduló:
Szolnoki MÁV-Coop SE - Delta Kosice (szlovák) 63-42 (20-8, 11-4, 16-16, 16-14)
Tiszaligeti Sportcsarnok, 700 néző, vezette: Lalik (lengyel), Jelen (szlovén)
MÁV: DJELMIS 8/3, Szélesy 5/3, HIBBERT 13, FARMER 10, Perovics 10.
Csere: RADNÓTY 2, Nyírő 8, Bujdosó 4, Németh 2, Sashalmi 1.
Edző: Tapodi Péter.
Kosice: Jalcová 7, Nagyová 2, Maximenko 2, SKVAREKOVÁ 14, Kazimirová 2.
Csere: Garcarová 2, Soda 4, Libicová 3, Lesková 2, Rosková 4.
Edző: Jan Krajnák
Az eredmény alakulása: 5. perc: 9-6, 8. p.: 19-6, 15. p.: 24-11, 25. p.: 36-18, 28. p.: 41-26, 35. p.: 54-34, 38. p.: 59-38.
Kipontozódott: Németh és Lesková a 38. percben

Vajon mennyire sikerült a szolnokiaknak kipihenni az elmúlt tíz nap fáradalmait? Mert ebben az időszakban négy meccset tudtak le a kék-sárgák, a legutolsót szerdán a Dinamo Moszkva ellen, mely után bravúros győzelemmel hagyták el a játékteret.

Az elején sokat futottak és még többet kapkodtak a felek, jellemző, hogy az első kosárra két és fél percet kellett várni. A negyedik percben még 6-5-re a Kassa vezetett, ám a következő négy percben egy 15-0-ás rohammal távolodtak a vendéglátók. Ebben az időszakban a Perovics-Farmer center duó szállította a hazai pontokat.

Lehet mondani, hogy védekezésben tökéleteset nyújtott a szolnoki hölgykoszorú, ugyanis ellenfelük még a támadó palánk közelébe is alig tudott kerülni. A folytatásban Perovics bokasérülést szenvedett, és le
kellett cserélni a centert. Ez alaposan megzavarta a kék-sárgák támadó játékát, akik a második felvonásban csupán 11 pontot értek el, mentségükre legyen mondva, mindössze négy pontot engedélyeztek vetélytársuknak.

A fordulást követően is sok hibával játszottak a felek, a fáradt szolnokiak csupán annyit adtak ki magukból, hogy biztos vezetésüket ne fenyegesse veszély. A szlovákok letámadással próbálkoztak, kevés sikerrel, olykor szereztek labdát, ám azokat képtelenek voltak értékesíteni. A záró negyedben sem látott a publikum pontparádét, a házigazdák még fáradtan is sokkal jobbnak bizonyultak a formán kívül játszó szlovák csapatnál.

Ezzel mindegyik hazai csoportmérkőzését megnyerte a MÁV-Coop, a továbbjutás a decemberi kassai és zaporozsjei mérkőzéseken dől el.

Tapodi Péter: "A szerdai küzdelmes mérkőzés után ma igazi harc folyt a pályán, melyben a lányok mint oroszlánszívű katonák küzdöttek meg ellenfelükkel. Azt feltétlenül csapatunk javára kell írni, hogy az első félidőben szinte tökéletesen védekeztek."

Jan Krajnák: "Ezután a borzasztó teljesítmény után nem sok jót mondhatok el csapatomról, gratulálok a házigazdáknak."

Varga Csaba