Vágólapra másolva!
A férfikosárlabda-válogatott csaknem két év után először ismét a legjobb összeállításában léphet pályára a november végi Európa-bajnoki középdöntő mérkőzéseken.

"Félretettük a személyes ellentéteket, régi sérelmeket, így mind a négy légiós, Dávid Kornél, Gulyás Róbert, Báder Márton és Németh István is rendelkezésemre áll. Ráadásként tovább erősödtünk a veterán Dzunics Braniszlav honosításával" - jelentette be a csütörtökön 60. születésnapját ünneplő MKOSZ sajtótájékoztatóján Varga Mátyás szövetségi kapitány, hozzátéve: a kaposvári Gémes Leventére műtét vár, így sajnálatosan egyszerűsödött a feladata a hétfői 12-es keretszűkítés előtt.

Magyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

Bodrogváry Iván főtitkár azzal indokolta az egyetlen itthoni találkozó helyszínének, Szombathelynek a kiválasztását, hogy a franciák talán még sosem játszottak mindössze ezer főt befogadó, de annál forróbb légkörű csarnokban. A férfiak kontinensbajnokságára jövő szeptemberben kerül sor Svédországban, ahová a csoportok első és második helyezettjein kívül a két legjobb harmadik is utazhat. A magyarok utolsó két középdöntőjüket januárban játsszák.

Ami a női csapatot illeti, az Egyesült Államokban tanuló Ujhelyi Petra és Cserny Réka nem jön haza a soron következő három mérkőzésre, de Rátgéber László szakvezető együttese nélkülük is szinte biztosan kiharcolja a részvételt az athéni Eb-n, amelyet szintén szeptemberben rendeznek.

Bartha Ferenc, a szövetség elnöke egy kérdésre válaszolva arról adott tájékoztatást, hogy a válogatott találkozók továbbra sem kerülnek a közszolgálati televízió képernyőjére, mivel az MTV meccsenként 600 ezer forintot kér a közvetítésért, s erre nincs külön keret.

A novemberi program:

férfiak:
november 20.: Magyarország - Franciaország, Szombathely
november 23.: Lettország - Magyarország
november 27.: Lengyelország - Magyarország

A csoport állása 5 forduló után:
1. Franciaország 9 pont,
2. Magyarország 8 (424-398)
3. Lettország 8 (459-436)
4. Észtország 7 (402-405)
5. Lengyelország 7 (425-443)
6. Fehéroroszország 6

nők:
november 20.: Finnország - Magyarország
november 23.: Magyarország - Oroszország, Pécs
november 27.: Szlovénia - Magyarország

A csoport állása 3 forduló után:
1. Oroszország 5 pont (220-147)
2. Magyarország 5 (186-173)
3. Finnország 4 (193-219)
4. Szlovénia 4 (168-228)