Vágólapra másolva!
Kihirdette bő keretét Olivier Krumbholz, a francia nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitány a közelgő, dániai Európa-bajnokság előtt. A csapat a hét végén Norvégiában, a Möbelringen-kupán vesz részt, majd otthon rendez tornát, amelyen a magyar válogatott is részt vesz. Az a csapat, amelyet a szakvezető az Eb egyik esélyesének tart.

A francia keret

kapusok: Valerie Nicolas (Besancon), Stella Joseph-Mathieu (Issy-les-Moulineaux), Joanne Dudziak (Nimes)

mezőnyjátékosok: Sandrine Delerce, Raphaelle Tervel, Myriame Said Mohamed, Sophie Herbrecht, Véronique Rolland (mind Besancon), Szabó Melinda, Nathalie Selambarom, Isabelle Wendling (mind Metz), Christine van Parys (Toulon), Stéphanie Moreau (Randers, dán), Stéphanie Cano (Valencia, spanyol), Myriam Korfanty (Merignac), Stéphanie Ludwig (Ferrobus Mislata, spanyol), Leila Lejeune (Viborg, dán), Nodjalem Myaro (Ikast, dán).

Handzone.net

- Úgy látni, örül, hogy ismét együtt dolgozhat a válogatottal.
- Igen, nagyon boldog vagyok, hogy rengeteg ambícióval, nagy akarással és teljes kerettel vágtunk neki a rendkívül fontos felkészülési időszaknak.

- Azt mondja, teljes kerettel, miközben a meghatározó játékosok közül Leila Lejeune és Nodjalem Myaro sem lehet a csapattal. Velük mi a helyzet?
- Leila jelenleg sérült, de ő legkésőbb a párizsi tornáig visszatér közénk. Ami Myarót illeti, én döntöttem a kihagyása mellett. De továbbra is figyeljük, élőben és kazetták útján egyaránt.

- Hasznos lehet-e a francia csapatnak, hogy több játékosa légiósként keresi kenyerét?
- Igen, úgy vélem, ebből profitálhatunk. A nemzeti csapatba hazatérő játékosok ugyanis nagy önbizalommal rendelkeznek, s ez rendkívül érdekes tanulság.

- Mi a nagy célja a válogatottal?
- Hogy a három nagy torna, olimpia, világ- és Európa-bajnokság közül egyet megnyerjünk. Most a kontinensviadalon is megpróbálunk minél messzebb, lehetőleg a dobogóig jutni.

- Egy hónappal az Eb előtt mit gondol, ki nyeri meg az aranyérmet?
- A magyarok, az oroszok és a jugoszlávok a nagy esélyesek. Aztán talán még Norvégia és hazai pálya előnyét élvező Dánia is közbeszólhat. És persze Franciaország is!

(A kapitány várakozását minden bizonnyal kissé átszabta a Möbelringen-kupa első napi eredménye: a házigazda norvég együttes ugyanis 32-20-ra verte a franciákat. A másik találkozón Dánia 27-27-es döntetlent ért el Hollandiával szemben. Svédország szünnapos volt.)

Pincési László