Vágólapra másolva!
Megkezdte az Európa-bajnoki felkészülés utolsó fázisát a német nőikézilabda-válogatott, amely hétfő óta Mindenben készül a dániai kontinensviadalra. A keret A és B csapatra osztva edz, s a hét végén a horvátokkal, valamint a románokkal négyes tornán vesz részt.

Az előzetes tervek szerint november negyedike és hetedike között Ekke Hoffmann szövetségi kapitány vezetésével készül a német nőikézilabda-válogatott, amely a bő keretet két csapatra osztva várja a hét végi négyes tornát. A B válogatott irányítását Hoffmann a másodedzőre, Dr. Stefan Brünére bízta.

Nagy zavar a dánoknál/sport/csapat/kezilabda/20021030nagy.html

A csapatban a legnagyobb gondot még mindig a gólkirálynő, Grit Jurack pótlása jelenti. A dán Ikast átlövője ugyanis nem léphet pályára Dániában, így megfelelő helyettest kell találni. A szakvezetés ezúttal a romániai születésű Corina Christenaut próbálja ki, aki a Nürnberg játékosaként 66 góljával jelenleg a Bundesliga góllövőlistájának második helyén áll. Christeanu korábban 45-ször szerepelt Románia nemzeti csapatában, ám mivel megkapta az állampolgárságot, s évek óta nem szerepelt hazája válogatottjában, elméletileg megoldást jelenthet. Hogy gyakorlatilag is így lesz-e, arról a hét végi torna mellett (amelyet Horvátország és Románia részvételével Greven, Minden és Lemgo városában rendeznek) a hónap végén esedékes két, Norvégia elleni barátságos találkozón kell meggyőznie a kapitányt. A játékos egyelőre a B csapatban kapott csak helyet.

A német keretek

A csapat:
kapusok: Sabine Englert (Mainzlar); Sylvia Harlander (Nürnberg), Christine Lindemann (Randers, dán)
mezőnyjátékosok: Nadine Härdter (Dortmund), Ingrida Radzeviciute (Leipzig), Anika Ziercke (SG Minden), Maren Baumbach (Trier), Nadine Krause (Bayer Leverkusen), Janet Grunow (Dortmund), Nikola Pietzsch (Leipzig), Melanie Wagner (Buxtehude), Kathrin Blacha (Bayer Leverkusen), Heike Ahlgrimm (Beyer Leverkusen), Stefanie Melbeck (Buxtehude)

B csapat:
kapusok: Ilka Arndt, Alexandra Gräfer, Silke Christiansen
mezőnyjátékosok: Sabrina Neukamp, Mandy Kerkossa, Doreen Geheb, Ilka Held, Elisabeth Rebber, Nina Wörz, Isabel Henker, Kerstin Reckenthäler, Corina Christenau, Alexandra Uhlig, Melanie Lorenz, Silke Meier, Stephanie Haitsch, Anja Althaus.