Vágólapra másolva!
Két A csoportos és két divízió I-es jégkorongcsapat részvételével rendezik a hét végén, péntektől vasárnapig - két helyszínen, Székesfehérvárott és Dunaújvárosban - az Astra-Seneca Kupát.
Ocskay újra kulcsszerepben

A magyar hokisport nagykövete, leghíresebb, nemzetközileg legelismertebb játékosa, Szuper Levente szerencsére nem lehet ott Jan Jasko válogatottjában - vasárnap éjjel azonnali hatállyal felrendelték a Calgary Flames csapatába, s meglehet, mire a torna elkezdődik, már be is mutatkozott első magyar hokisként a Nemzeti Hokiligában.

A névadó svéd-brit gyógyszergyár és a Skoda által támogatott eseményen - mint az utóbbi években mindig - Ocskay Gábor, az egyik legjobb magyar korongozó játszik majd az első sor tengelyében, jobbján Palkovics Krisztiánnal, balján pedig - s ez talán némi meglepetés - a Lustenauból hazatérő Fekete Dániellel.

"Dani még mindig csak 19 éves, de már negyedik éve korongozik Ausztriában - mondta az ifjabbik Ocskay. - A tavaszi, dunaújvárosi és fehérvári divizió I-es világbajnokságon Kovács Frank volt a balszélső, korábban Ladányi Balázs, most viszont valószínűleg Fekete egészíti ki az első sort."

Szuper Levente bemu-tatkozhat az NHL-ben/sport/csapat/amerika/20021104szuper.html

Jégre lép Vas János, a másik potenciális magyar NHL-reménység is. "Vas Jankót" a Dallas Stars draftolta, de jelenleg Svédországban, a Malmö junior gárdájában ontja a gólokat, s olykor a felnőtteknél is szóhoz jut. Az Astra-Seneca Kupán Anglia, Szlovénia és Ukrajna alkotja a mezőnyt a mieinkkel együtt.

Ch. Gáll András