Vágólapra másolva!
Alig egy hónap múlva kezdetét veszi a dániai női kézilabda Európa-bajnokság, amelyen a magyar csapat címvédőként lép pályára. A kontinensviadal esélyesei közé látatlanban be lehetne sorolni a dánokat is, hiszen az elmúlt évtizedben olimpiai, világ- és Európa-bajnokok is voltak, ám a helyi sajtó szerint idén alig van esélyük.

A csapat az elmúlt hét végén Randersben rendezett négycsapatos tornát, amelyre a világbajnok orosz, a vb-bronzérmes jugoszláv és a német válogatottat hívták meg a szervezők. A viadal nem a megszokott sikert hozta, a házigazda ugyan a nyitófordulóban 28-20-ra verte a németeket, ám kikapott mind a jugoszláv (33-29), mind az orosz csapattól (27-22). Az "e-book-Challenge" trófeája végül déli szomszédunkhoz került, miután a Petrovic és Knezevic vezette gárda minden találkozóját megnyerte. Dánia a körbeverések miatt harmadik lett, amit tragédiaként értékeltek a szakemberek.

Az EkstraBladet című napilap "Klare klaps", azaz "Nagy zavar" címmel jelentette meg írását, kiemelve, ez a teljesítmény nem lehet elegendő az Európa-bajnokságon. A fő gondot az jelenti, hogy a csapat kulcsjátékosai nincsenek százszázalékos állapotban, többségük, így például Mette Vestergaard, Lotte Kiaerskou, Trine Jensen, Karen Brödsgaard és Kristine Andersen folyamatosan sérültek. Az újságok úgy vélik, Jan Pytlick kapitány tizenöt jobbára egyforma képességű játékossal gazdálkodhat, ám hiányzik közülük az igazi vezéregyéniség.

Gondban a német nőikézi-válogatott/sport/csapat/kezilabda/20021026gondban.html

A sok probléma miatt Pytlick előreláthatólag november 19-én hirdeti csak ki keretét, addig ad lehetőséget a formaidőzítésre és a gyógyulásra. A következő felmérésre a jövő héten, szerdától vasárnapig (november 6-10.) kerül sor, amikor a válogatott a Möbelringen Cup elnevezésű tornán vesz részt. A norvégiai viadalon a házigazda mellett Dánia, Hollandia, Franciaország és Svédország indul. Tavaly Oroszország diadalmaskodott, megelőzve Norvégiát, Svédországot és Jugoszláviát. A keret már kihirdetésre került, érdekesség, hogy minden előzetes híresztelés ellenére, tagja a csapatnak Kristine Andersen is, aki viszont a hírek szerint a hét végén még nem szerepel a szkopjei Szuperkupán.

A dán keret
kapusok: Mette Iversen (GOG/Gudme), Karin Mortensen (Ikast), Rikke Poulsen Schmidt (Slagelse)
mezőnyjátékosok: Katrine Fruelund (Viborg), Ditte Andersen (GOG/Gudme), Mette Vestergaard (FCK Haandbold), Christina Roslyng (Viborg), Katrine Munck (Randers), Heidi Johansen (Fox Team Nord), Rikke Hörlykke B. Jörgensen (GOG/Gudme), Winnie Mölgaard, (GOG/Gudme), Lotte Kiaerskou (Viborg), Trine Jensen (Ikast), Mette Melgaard (Slagelse), Kristine Andersen (Ikast), Karen Brödsgaard (Viborg), Line Daugaard (Ikast), Josephine Touray (Kolding).