Vágólapra másolva!
Nincs szerencséje a német nőikézilabda-válogatottnak, amely sorrendben harmadik ászát veszítette el a közelgő, decemberi Európa-bajnokság előtt. A legújabb áldozat Milica Danilovic, a Lützellinden kiválósága, aki a Mainzlar ellen szenvedett térdszalag-szakadást.

Komoly gondjai akadhatnak Ekke Hoffmann szövetségi kapitánynak a december 6. és 15. között Dániában sorra kerülő női kézilabda Európa-bajnokságom. A német női válogatott szakvezetője ugyanis immáron három kulcsjátékosát lesz kénytelen nélkülözni, s minő balszerencse: mindegyikőjük térdszalag-szakadás miatt kénytelen kihagyni a dániai kontinensviadalt.

A sort Anke Schulz, a TV Lützellinden játékosa nyitotta meg, aki augusztus elején sérült meg, egy hónappal később ugyanez történt Grit Jurackkal, a dán Ikast klasszis átlövőjével is. S hogy az október se teljen el baj nélkül, Milica Danilovic is kidőlt. A németek honosítás előtt álló kiválósága - aki jelenleg legeredményesebb góllövő a Bundesligában - a TV Mainzlar elleni bajnokin szenvedett térdszalag-szakadást, s legalább féléves pihenőre kényszerül.

A 27 éves, 184 centiméter magas Danilovic korábban 36 alkalommal szerepelt már a jugoszláv nemzeti csapatban is, ám ha sikerült volna a honosítása, már az Eb-n pályára léphetett volna. A játékos csütörtökön került be a Castrop-Rauxel kórházba, ahol az azonnali műtét mellett döntöttek az orvosok. "Milica sérülésével módosítani kell az eredeti célkitűzésen, s most már csupán egy nemzetközi szereplésre jogosító helyet szeretnénk elcsípni a bajnokságban" - nyilatkozta Dr. Jürgen Gerlach, a Lützellinden trénere.