Vágólapra másolva!
A Hódmezővásárhely elleni hazai vereség miatt még a múlt héten lemondott posztjáról Váczi Sándor, a DVSC-Valdor nőkézilabda-csapatának vezetőedzője. A nemzetközi kupában is érdekelt együttes kispadját átmeneti megoldással egyelőre a klub ügyvezető igazgatója Komáromi Ákos foglalta el, de a vezetőség már keresi az új szakvezetőt. Csütörtökön a sereghajtó Túrkevénél is edzőt váltottak.

Nem sokan gondolták volna Debrecenben, hogy a nőikézilabda-együttes, kilenc forduló után mindössze a kilencedik helyen szerénykedik majd a bajnokságban. A nemzetközi kupában még álló együttes a korábban oroszlánbarlangnak számító hazai pályán szenvedett hatgólos, 33-27-es vereséget a Hódmezővásárhelytől. A vereséget követően Váczi Sándor vezetőedző lemondott, döntését vezetőség elfogadta, s átmeneti megoldásként Komáromi Ákost, a klub ügyvezető igazgatóját bízta meg az edzői feladatokkal.

"Valakinek el kellett vinnie a balhét, én pedig úgy gondoltam, ha nekem kell távoznom ahhoz, hogy valami megváltozzon, akkor megteszem a szükséges lépéseket. Debrecenből évek óta csak elviszik a játékosokat, így pedig nem lehet hosszú távon építkezni. Ez a csapat sajnos nem elég erős ahhoz, hogy a legjobb hatban végezzen, de én leszek a legboldogabb, ha ezt a célt a lányoknak egy másik edzővel sikerül elérniük" - nyilatkozta Váczi Sándor a megyei napilapban, akinek gondolatait az interneten a szurkolók is megerősítették. A haon.hu fórumában ugyanis a legtöbb rajongó úgy véli, három kulcsjátékos, Szabó Valéria, Gaál Adrienn és Kocsik Viktória elvesztése, valamint a nyáron, a visszatérni kívánó Borók Rita körüli hercehurca gyengítette meg leginkább az együttest.

"Keressük a megfelelő megoldást, a tulajdonosok már kedden délután összeülnek, hogy határozzanak a folytatást illetően. Az mindenesetre valószínűsíthető, hogy nem lesz könnyű feladat megtalálni a megfelelő trénert. Válaszút előtt állunk: vagy folytatjuk, úgy, ahogy eddig, vagy pedig kitörünk a középszerűségből. Mindenki ez utóbbi lehetőség mellett tette le a voksát, egyértelműen a merészebb célok mellett álltak ki a tulajdonosok, de azt nem titkolhatjuk el, hogy a támogatók anyagi lehetőségei egyelőre nem teszik lehetővé az elithez való felzárkózást. Ha nem sikerül egy rendkívül komoly szponzort találnunk, akkor nem tudunk magasan kvalifikált edzőt hozni, nem tudjuk megerősíteni a csapatot, és a jövőben is legfeljebb a felsőházba jutásért vívunk majd élet-halálharcot, a dobogóról, vagy akár még merészebb célokról viszont nem is álmodhatunk" - mondta Komáromi Ákos a Hajdú-bihari Napló érdeklődésére.

A nőikézilabda-bajnokság állása/sport/csapat/kezilabda/20021024anoikezilabdabajnoksag.html

A lehetséges jelöltek között két szakember neve merült fel. Bíró Imre korábban már dolgozott a csapatnál, a vezetőség nem is titkolja, hogy ő az elsőszámú jelölt a megüresedett posztra. Felmerült még Köstner Vilmos neve is, ám a trénert jelenleg szerződés köti a Vasashoz. Amennyiben egyik jelölt sem válik be, még mindig "házon belül" lehet megoldást találni, a tavaly már egyszer próbálkozó, jelenleg pályaedzőként dolgozó Medgyessy Sándor, vagy Komáromi Ákos személyében. Ami biztos, pénteken, a Pécs elleni bajnokin még az ügyvezető igazgató dirigálja a csapatot.

[origo]