Vágólapra másolva!
Negyedik mérkőzésén is vereséget szenvedett az Atomerőmű férfikosárlabda-csapata a Bajnokok-kupájában: a paksi együttes kedden az észt Kalev Tallinntól kapott ki hazai pályán.

Férfi Bajnokok-kupája, Északi-főcsoport, D csoport:
Atomerőmű SE - BC Kalev Tallin (észt) 59-67 (23-17, 15-14, 11-15, 10-21)
Paks, 400 néző
vezette: Brziak (szlovák), Lukes (cseh).
Atomerőmű: Mészáros (3/3), McMahan (16/6), Fodor G. (5), JURGILAS (20/6), Sitku (13/3). Csere: Rajkó (2), Pojbics (-), Érsek (-), Lőrincz (-). Edző: Fodor Péter. A Kalev legjobb dobói: Daniels (25), Kriisa (15/6), Pehka (13/9).
kipontozódott: Sitku a 37. percben.

Az európai Bajnokok-kupája D csoportjában két csapat állt három vereséggel, győzelem nélkül. Az Atomerőmű SE az észt BC Kalev Tallinn gárdáját fogadta, s bár az összecsapás papíron nyerhető volt, a betegség miatt Cziglert nélkülöző paksiak nem mehettek biztosra.

A vendégek egyetlen légiósa, az amerikai Daniels kosaraival az első negyed közepén még az észtek vezettek, aztán Sitku és Fodor Gergely találataival fordtott az ASE. A folytatásban két paksi légiós, Jurgilas és McMahan is bekapcsolódott a pontszerzésbe, igy a második negyed derekán már tízzel "mentek" a hazaiak.

A fordulás után azonban leengedtek a paksiak: a rengeteg technikai hiba mellett a lepattanókért vívott csatában is alulmaradtak, ráadásul közelről és a hárompontos vonalon túlról is pocsékul céloztak Mészárosék. Az Atomerőmű előnye az utolsó negyed közepéig tartott, ekkor Pehka triplájával átvette a vezetést a Kalev, s miután a hazaiakban már nem volt erő a fordításhoz, végül biztosan nyertek az észtek.

Fodor Péter, a paksiak trénere győzelmet remélt: "Egy félidőn át próbálkoztunk, ekkor nem volt gond az akarattal, s a teljesítménnyel is csak időnként. A nagyszünet után változott a helyzet, rengeteget hibáztunk, igy elmaradt a remélt győzelem."

Az Atomerőmű jövő kedden a lengyel Polonia Warszawát fogadja.

Fekete László