Vágólapra másolva!

Az európai hokielitben folytatja a Dunaferr

A válogatott áprilisi remek teljesítménye után ismét bizonyította a magyar jégkorongsport, hogy kezdi megütni az A-csoportos szintet: a Dunaferr a Kontinentális-kupában bejutott a harmadik körbe, ahol már csak elitcsapatok szerepelnek.

A dunaújvárosiak vasárnap veretlenül végeztek a lengyelországi csoport élén - az Alba Volán előtt -, így november 22. és 24. között az idei vb-n aranyérmes szlovák válogatottba tucatnyi játékost adó Slovan Bratislavával, valamint a kanadai légiósokkal megerősített osztrák Villachhal és az ukrán Berkut Kijevvel találkoznak Pozsonyban.

A másik két kvartett: Valerenga (norvég), Belfast Giants (brit), Scottish Eagles (brit), Linz (osztrák), illetve Asiago (olasz), Keramik Minszk (fehérorosz), Olimpija Ljubljana (szlovén), Jukurit Mikkeli (finn).

Minden csoportból csak az első helyezett jut tovább a nyolcas szuperdöntőbe, ahol már kiemeltként ott van a svájci Davos és Lugano, az orosz Jaroszlavl, az olasz HC Milan és a finn Jokerit Helsinski.

"Már az is csoda, hogy ide eljutottunk" - mondta Dusan Kapusta, a Dunaferr szlovák edzője. "Sok, az A-csoportos csapatok élén megfordult szakember gratulált, senki nem hitte, hogy a mostoha hazai viszonyok ellenére képesek vagyunk megelőzni az európai élmezőnybe tartozókat."